Reklama

Mrkvový salát našich babiček

Tradiční zdravá zimní pochoutka. Křenu můžete přidat nebo ubrat podle vlastní chuti a odvahy. Marie Sandtnerová do salátu přidává olivový olej, ale můžete zkusit i něco jiného, třeba olej z vlašských ořechů a pár nasekaných ořechů přidat i do salátu.
Napsal Karolína Kamberská Vydáno 18. únor 2015
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Mrkvový salát našich babiček

Doba přípravy: 20 minut

Doba uležení: nejméně 20 minut

6 očištěných mrkví 

3 oloupaná jablka

1 lžíce strouhaného křenu

3 lžíce smetany ke šlehání

1,5 lžíce olivového oleje

šťáva z půlky citronu

1 špetka soli

1 lžička moučkového cukru

1 hlávkový salát

několik pokrájených jader vlašských ořechů na ozdobu

1) Mrkve, jablka a křen nastrouhejte a smíchejte. 

2) Do mísy dejte smetanu, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a cukr a nejlépe elektrickým šlehačem ušlehejte zálivku a vmíchejte ji do zeleniny. Nechte nejméně dvacet minut uležet (klidně i přes noc), chutě se krásně prolnou.

3) Podávejte po vzoru našich prababiček na míse, vyložené listy hlávkového salátu. Na závěr salát ozdobte vlašskými ořechy. 

Číst 2468 krát Naposledy změněno pondělí, 13 duben 2015 16:20

Další články

Reklama