Reklama

Novou kuchařku můžete ochutnat

Tuto sobotu i navzdory momentálnímu počasí máte jedinečnou šanci ochutnat kuchařku. Na ochutnávku vás zve food kritička a autorka knih receptů Hanka Michopulu.
Napsal Edita Langpaulová Vydáno 03. červen 2013
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Hanka Michopulu Hanka Michopulu

Originálním způsobem tak na farmářském trhu na dejvickém Kulaťáku představí svoji novou kuchařku Recepty z farmářského trhu II. Kuchařku budete moci poznat všemi smysly, neboť se budou podávat pokrmy podle receptů z ní. Můžete se těšit na polokrémovou květákovou polévku s rukolou, vepřové klobásky pečené v listovém těstě s čočkovo-ředkvičkovým salátem a na máslové sušenky s levandulí. Hanka osobně všechna jídla uvaří a bude je také podávat.

Screen_shot_2013-06-03_at_21.12.59_copy_copy  Screen_shot_2013-06-03_at_21.13.18_copy

Farmářské trhy jako laboratoř

Autorka pracovala na knize víc než rok. „A byl to rok pěkně hektický, protože zatímco zimní suroviny člověk jednoduše uloží do sklepa a pomalu vaří, testuje, píše, fotí a pečlivě vybírá, léto se vás na nic neptá a pádí jako šílené,“ popisuje bouřlivý vznik knihy Hanka Michopulu. V létě se totiž každá surovina ohřeje na trhu tak maximálně dva týdny a pak je prostě nenávratně pryč.

A jaké trhy má tato gurmetka nejraději? Na trhy prý chodí pravidelně, nejraději v sobotu na klánovický, kam to má blízko. Zná se s většinou producentů, s nimiž probírá všechno od pěstování surovin po vaření. Díky spolupráci s nimi může občas i ovlivnit, co pěstují. „Občas pro farmáře chuťově otestuji nové odrůdy, které pokusně pěstují. Ráda pomáhám dění vpřed, takže mě to baví a těší. Do knížky se z takových pokusů dostal třeba fenykl nebo francouzské snídaňové ředkvičky.“

Screen_shot_2013-06-03_at_21.12.09

Objevte ředkvičky

Momentálně Hanka žije s obavou, zda se povedou letošní nové brambory, což je rostlina, která velký déšť snáší dost špatně. Přitom brambory jsou velmi chutné a dá se s nimi hodně experimentovat. A co by mohlo neúrodu brambor nahradit? „V tento čas čtenářkám Marianne doporučuju všechny svoje recepty z kapitoly Ředkvičky. Ředkvičky jsou totiž surovina, která potřebuje nápady na obměnu, pak ale ukáže svoje přednosti. Moje oblíbené jsou třeba quinoa s ředkvičkami a avokádem, kuskus se špenátem, citronem a ředkvičkami, polévka z ředkviček a hrášku, ve které se zužitkují i jejich zelené listy,“ uzavírá Hanka.

Více o kuchařce a její autorce najdete na www.michopulu.cz.

Číst 2576 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:11

Další články

Reklama