Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Oslaďme si život: Jablkový nepečený dort

Snadný a rychlý dezert, který si zamilují hlavně děti. Je to vlastně pudink! A navíc je z jablek, která stále ještě seženete na farmářských trzích, nebo máte možná uskladněná vlastní.

Redakce Marianne | 9. 12. 2012

Příprava vám zabere asi 15 minut, s dalšími 10 minutami počítejte na vaření a pak dort musíte nechat vychladnout. Počet ingrediencí vystačí asi na 8 porcí.

 

Co budete potřebovat?

  • 1 kg jablek, oloupaných a pokrájených na kostky
  • 8 lžic krystalového cukru
  • 2–3 hřebíčky
  • 2 balíčky vanilkového pudinku v prášku
  • 1 balíček dětských piškotů
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 200 ml smetany ke šlehání při podávání

 

Jak na to?

Nakrájená a oloupaná jablka dejte do hrnce a zalijte 200 ml vody, oslaďte, přidejte hřebíčky a citronovou šťávu. Přiveďte k varu. Asi po pěti minutách vyjměte hřebíček a hmotu projeďte šťouchadlem na brambory tak, aby některá jablka byla úplně rozdrcená a některá zůstala pevná.

Dále si rozmíchejte pudinkový prášek ve 400 ml studené vody a vlijte do jablečné směsi. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 2 minuty. Dortovou formu vypláchněte studenou vodou, vyložte vrstvou piškotů, zalijte třetinou jablečné směsi a stejně vytvořte další dvě vrstvy. Nechte ztuhnout a pak opatrně vyklopte. Podávejte s čerstvě ušlehanou smetanou.

Další recepty najdete ZDE.