Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

PODZIMNÍ RADOSTI: Brambory plněné houbami s česnekem

Znáte anglické jacket potatoes? Tento jednoduchý recept můžete obměňovat podle své fantazie a chuti donekonečna!

Ivona Šouralová | 8. 10. 2016
Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 1 hodina
 
POTŘEBUJETE:
4 velké brambory
1 lžička oleje
30 g másla
3 stroužky česneku, prolisované
300 g hub, očištěných a pokrájených
sůl a pepř
4 lžíce žervé
3 lžíce čerstvého oregana,
pokrájeného
 
1. Troubu rozpalte na 200 °C. Brambory důkladně omyjte, ale nechte je ve slupce. Do dlaně si nalijte lžičku oleje a nasypte špetku soli a brambory potřete výslednou směsí. Dejte do pekáčku do trouby a pečte podle velikosti brambor zhruba hodinu.
 
2. Před koncem pečení si na pánvi rozpusťte máslo, přidejte houby a česnek, osolte a přibližně 7 minut za občasného promíchání opékejte. Pak přidejte žervé, promíchejte, vypněte plamen a okořeňte oreganem a trochou pepře.
 
3. Upečené brambory nakrojte křížem téměř dolů (ale ne úplně, aby vám ještě držely pohromadě), na talíři přelijte jejich střed houbovou směsí a podávejte.
 
Archiv Marianne