Reklama

Polévka z červené řepy a rajčat

K podzimním a zimním obědům polévky prostě patří. Nic vás nezahřeje tak jako hustá a vydatná polévka. Navíc tu naši můžete jíst horkou i studenou.

Napsala Apetit Vydáno 27. říjen 2012
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Polévka z červené řepy a rajčat

Příprava vám zabere necelou půlhodinu. Z uvedeného množství uděláte čtyři až šest porcí.

Co budete potřebovat?

  • 6 drobných červených řep
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400g plechovka krájených rajčat
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 l zeleninového vývaru z kostky (bio)
  • balzamikový ocet
  • sůl, pepř, tymián
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • bílý jogurt nebo zakysaná smetana
  • balkánský sýr nebo feta
  • pažitka nebo petrželka

 

Jak na to?

Řepu nakrájejte nadrobno nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Na olivovém oleji ji pak orestujte doměkka společně s cibulí. Přidejte rajčata a vývar a vařte asi deset minut. Pak směs rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem, trochou tymiánu a balzamikovým octem.

Na závěr přidejte jogurt nebo smetanu, tak polévku krásně zjemníte. Před podáváním posypte nastrouhaným sýrem, pažitkou nebo petrželkou.

 

Další recepty najdete ZDE.

Číst 4046 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:02

Další články

Reklama