Reklama

Polský chlodnik

Jak již název napovídá, je tato polévka studená. Na léto je tedy přímo ideální!
Napsal Zuzana Hošková Vydáno 01. srpen 2013
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)


Sezonní plánovací kuchařka od Kamily Procházkové je jedním slovem báječná! Tentokrát jsme z ní pro vás vybrali recept na zeleninovou polévku od našich sousedů.

Ingredience jsou rozpočítané na čtyři strávníky.

Co budeme potřebovat?

  • 4 vejce
  • 150 g červené řepy
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíci cukru
  • 1 salátovou okurku
  • 2 kyselé okurky
  • nálev z kyselých okurek
  • 500 g bílého jogurtu
  • 4 lžičky citronové šťávy
  • 1 svazek ředkviček
  • čerstvý kopr
  • pažitku

Jak na to?

Uvaříme vejce natvrdo a necháme je vychladnout. Červenou řepu oloupeme a najemno nastrouháme. Dáme do rendlíku, přidáme lžíci cukru, špetku soli a pepře. Podlijeme 150 ml vody. Dusíme doměkka (asi 20 minut).

Salátovou okurku umyjeme, oloupeme a společně s kyselými okurkami a ředkvičkami nastrouháme nahrubo. Pažitku a kopr omyjeme, osušíme a nakrájíme. Vychladlá vejce oloupeme, nakrájíme na kostičky. Změklou řepu necháme vychladnout, poté k ní přidáme okurky, ředkvičky a vejce. Bílý jogurt rozředíme 100 ml studené vody a přilejeme ho k řepě. Ochutíme ho třeným česnekem, solí a pepřem. Okyselíme nálevem z okurek a citronovou šťávou. Nakonec vsypeme sekaný čerstvý kopr a pažitku. Podáváme velmi vychlazené.

184780_big

Číst 4164 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:14

Další články

Reklama