Reklama

Pomeranče plněné vanilkovým krémem

Zkuste se po dlouhé zimě osvěžit tímto okouzlujícíím nahořklým dezertem, který je vzpomínkou na časy našich prababiček. Doporučujeme servírovat na křehkém porcelánu a vyšívaném ubrusu...
Napsal Karolína Kamberská Vydáno 03. březen 2015
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Pomeranče plněné vanilkovým krémem

Doba přípravy: 20 minut + chlazení krému

Doba vaření: cca 10 minut

4 pomeranče

200 ml mléka

1 lžíce cukru

1 sáček vanilkového cukru

2 žloutky

1 lžíce čiré želatiny

1 lžíce vody

1 lžička rumu

200 ml smetany ke šlehání

několik lístků meduňky

1) Pomeranče opatrně rozkrojte na dvě půlky tak, abyste neporušili kůru, dužinu vyberte lžící a následně ji rozmixujte na kašičku.

2) Připravte si vodní lázeň – do většího nízkého hrnce s horkou vodou postavte jeden menší, ve kterém budete připravovat krém. Postupně v něm šlehejte mléko, cukr, vanilkový cukr a žloutky, směs by měla mírně zhoustnout. Pak sundejte z ohně a pomalu vmíchejte želatinu, kterou jste předtím rozpustili ve lžíci vody. Přimíchejte rozmixovanou pomerančovou dřeň a rum.

3) Krém nechte vychladnout a pak jím naplňte půlky pomerančů. Ušlehejte šlehačku a na každou plněnou půlku pomeranče navršte poctivou šlehačkovou čepici a ozdobte meduňkou.    

Číst 1996 krát Naposledy změněno pondělí, 13 duben 2015 16:12

Další články

Reklama