Reklama

Pošírované kuře a zelenina s citrusovou zálivkou

Zkoušeli jste kuře už na tisíc způsobů a máte pocit, že se vám přejedlo? Zkuste ho s chřestem, čínským zelím a citrusovou zálivkou.

Napsala Apetit Vydáno 12. říjen 2012
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Pošírované kuře a zelenina s citrusovou zálivkou

Na přípravu receptu si vyhraďte 15 minut, na samotné vaření pak počítejte dalších 25 minut. Z uvedeného množství připravíte 4 porce.

Co budete potřebovat:

  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml bílého suchého vína
  • 1 řapík celeru, očištěný a překrojený
  • 1 mrkev, oloupaná a nakrájená nahrubo
  • 4 šalotky, oloupané a rozpůlené
  • 1 bobkový list
  • 600 g kuřecích prsou bez kostí a kůže
  • 3 svazky chřestu, oloupaného
  • 2–4 hlávky mladého čínského zelí pak čoi
  • sůl + 1 kostka cukru

Zálivka

  • po 2 lžících limetové, citronové a pomerančové šťávy
  • 5 lžic olivového oleje + sůl
  • 1 lžíce javorového sirupu (nemusí být)
  • 2 lžíce sezamových semínek, opražených

 

Jak na to?

Kuřecí vývar, bílé víno, celer, mrkev, šalotku a bobkový list dejte do hrnce a počkejte, až se vše bude 10 minut vařit. Pak vložte kuřecí maso. Až se směs začne znovu vařit, ztlumte plamen na minimum a vařte pod poklicí dalších 10 minut. Pak hrnec stáhněte z ohně a nechte ještě 10 minut stát. Mezitím prošlehejte všechny suroviny na zálivku.

Maso vyjměte a uchovejte teplé. Zeleninu vyhoďte. Do vývaru přidejte kostku cukru, který podtrhne chuť vařené zeleniny, případně také trochu vody a sůl, opět přiveďte k varu. Vložte chřest a vařte ho na skus 5–8 minut (doba závisí na síle výhonků). Chřest vyndejte, krátce zchlaďte ve vodě s ledem a nechte okapat. Nakonec ve vývaru asi 3 minuty povařte čínské zelí a také ho krátce zchlaďte. Zelí, chřest a nakrájené kuřecí maso podávejte společně, vše přelijte zálivkou.

Dobrou chuť.

 

Další recepty najdete na Apetitonline.cz.

Číst 2978 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:02

Další články

Reklama