Reklama

Povidlové trojhránky

Sladká pochoutka, kterou hravě zvládne každý a je hotová za pár minut.
Napsala Apetit Vydáno 15. květen 2014
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Povidlové trojhránky


Doba přípravy: 10 minut

Vaření: 10 minut

Počet porcí: pro 4 osoby

Budete potřebovat:

  • 1 balení Babického listového těsta

  • 150 g švestkových povidel

  • vejce na potření

  • moučkový cukr na obalení

Postup:

1. Listové těsto rozválejte na tloušťku dvou až tří milimetrů a nakrájejte z něj čtverce o hraně zhruba 9 centimetrů.

2. Dovnitř každého čtverce dejte vrchovatou lžičku povidel, přehněte do trojúhelníku a důkladně zmáčkněte ve spoji, aby povidla nevytekla. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vajíčkem.

3. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Horké trojhránky obalujte v moučkovém cukru.

Něco navíc:

Trojhránky můžete plnit podle libosti – dobré jsou s polotučným tvarohem, prošlehaným se žloutkem a trochou mléka, promíchaným s rozinkami. Směsi ale nedávejte příliš, aby vám nevytekla. Okraje trojhránků můžete ‚zapečetit‘ koncem vidličky – těsto stlačí a ozdobí zároveň.

Číst 2470 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:21

Další články

Reklama