Reklama
Arabská pochoutka: Baklava

Arabská pochoutka: Baklava

Když se řekne baklava, představíme si arabskou pochoutku plnou oříšků. Stačí jen malý kousek, prosladí vám den. Naučte se ji dělat doma!
Kolik času potřebujete?

Doba přípravy: 30 minut
Pečení: 25 minut

Počet porcí
12

Ingredience
450 g hladké mouky
2 vejce
2 lžíce oleje
½ lžičky soli
150 g vlašských ořechů, nasekaných
100 g másla
špetka kypřicího prášku
250 ml citronového sirupu (postup výroby sirupu níže)

Příprava jídla
1) Osolenou mouku s kypřicím práškem, vejce, olej a 100 ml vlažné vody smíchejte a udělejte hladké těsto. Rozdělte je na 10 dílů a z každého vytvořte kouli. Jednu po druhé rozválejte na pomoučněné ploše na placku o průměru 25 cm. Potřete placky po obou stranách máslem a naskládejte je do dortové formy. Na každou třetí placku nasypte nasekané ořechy. Na poslední naznačte ostrým nožem řezy (kosočtverce), na které budete po upečení baklavu krájet.



2) Pečte ve velmi horké troubě dozlatova. Ještě zahorka polijte baklavu citronovým sirupem. Po vychladnutí nakrájejte na kosočtverečky.



Citronový sirup
Na citronový sirup zahřejte 100 ml vody, rozpusťte v ní 200 g cukru, vlijte 100 ml citronové šťávy a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut a pak nechte vychladnout.
Vlašské ořechy mají intenzivní chuť, ale pokud chcete, můžete je nahradit nesolenými pistáciemi – baklava pak bude nádherná.

Recept je převzatý z knihy Arabská kuchařka. Autorka: Renáta Janů
Sdílejte:TwitterFacebookVytiskněte si:TisknoutTisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky:

Čokoládovo-
pomerančový 
crème brûlée


Čokoládovo-
pomerančový 
crème brûlée


Ochladilo se? Udělejte si radost touto luxusní ...
Jídlo | 25.10.14
Jablečný závin s vaječným koňakem

Jablečný závin s vaječným koňakem

Hledáte ideální moučník na ...
Jídlo | 17.10.14
Medová stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou

Medová stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou

Hledáte originální recept pro ...
Jídlo | 14.10.14
Švestkový koláč, po kterém nezbyde ani drobeček

Švestkový koláč, po kterém nezbyde ani drobeček

Udělejte si život sladší a upečte si ...
Jídlo | 01.10.14
Ochutnejte skvělou červenou řepu s ořechy a nivou!

Ochutnejte skvělou červenou řepu s ořechy a nivou!

Pokud máte rádi červenou řepu, inspirujte se ...
Jídlo | 01.10.14
Klasická smaženice

Klasická smaženice

Proč vymýšlet vymyšlené? Držte se ...
Jídlo | 13.09.14
Hruškový džem se skořicí, zázvorem a badyánem

Hruškový džem se skořicí, zázvorem a badyánem

Tuhle dobrotu budete jíst jen tak jako ...
Jídlo | 06.09.14
Snídaňové sušenky

Snídaňové sušenky

Zdravý start do nového dne. Upečte si tyhle ...
Jídlo | 30.08.14

Nejnovější články:

Jídlo jako vášeň

Jídlo jako vášeň

Doba strávená v kuchyni nemusí být ...
Téma marianne | 30.10.14
Přirozenost v každém věku

Přirozenost v každém věku

„Ve dvaceti máte obličej, který vám ...
Krása a zdraví | 29.10.14
Podzim v pohodě

Podzim v pohodě

Když se dny zkracují a teplota klesá, je ...
Téma marianne | 29.10.14
Fit s Měsícem

Fit s Měsícem

Vyzkoušejte vliv Měsíce v případě, že ...
Téma marianne | 28.10.14
10 stálic ve vašem šatníku

10 stálic ve vašem šatníku

Nosily se před lety, nosí se dnes a nosit se budou i za ...
Móda | 28.10.14
Dobrá (výchovná) rada nad zlato

Dobrá (výchovná) rada nad zlato

Zeptali jsme se úspěšných žen, ...
Téma marianne | 27.10.14
Na vlastní kůži: Testování kondice

Na vlastní kůži: Testování kondice

Jak na tom fyzicky jsem? A jaký sport je pro mě ...
Krása a zdraví | 27.10.14
Líčení pro sychravý podzim. Krok za krokem

Líčení pro sychravý podzim. Krok za krokem

Hledáte zajímavý tip na podzimní ...
Krása a zdraví | 26.10.14
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
 

Vše na téma LIPOSUKCE

Které partie jsou pro liposukci vhodné? Jak vybírat kliniku? Jaká jsou negativa tohoto zákroku?

Jak vidíte nevěru?

Jste "moderní" a smířená s tím, že dlouhodobý vztah se bez ní neobejde?