BURDA DigitalElle.czElleMarianne.czMarianneMaxim.czMaximapetit online.czApetitonlinemoje betynka.czMoje betynkaJoyOnline.czJoypošli recept.czPošli receptSvetZeny.czSvětŽenychip.czChipHrej.czHrejElleshop.czElleShopApetitShop.czApetitShopMarie ClaireMarie Claire
více
Reklama
Arabská pochoutka: Baklava

Arabská pochoutka: Baklava

Když se řekne baklava, představíme si arabskou pochoutku plnou oříšků. Stačí jen malý kousek, prosladí vám den. Naučte se ji dělat doma!
Kolik času potřebujete?

Doba přípravy: 30 minut
Pečení: 25 minut

Počet porcí
12

Ingredience
450 g hladké mouky
2 vejce
2 lžíce oleje
½ lžičky soli
150 g vlašských ořechů, nasekaných
100 g másla
špetka kypřicího prášku
250 ml citronového sirupu (postup výroby sirupu níže)

Příprava jídla
1) Osolenou mouku s kypřicím práškem, vejce, olej a 100 ml vlažné vody smíchejte a udělejte hladké těsto. Rozdělte je na 10 dílů a z každého vytvořte kouli. Jednu po druhé rozválejte na pomoučněné ploše na placku o průměru 25 cm. Potřete placky po obou stranách máslem a naskládejte je do dortové formy. Na každou třetí placku nasypte nasekané ořechy. Na poslední naznačte ostrým nožem řezy (kosočtverce), na které budete po upečení baklavu krájet.



2) Pečte ve velmi horké troubě dozlatova. Ještě zahorka polijte baklavu citronovým sirupem. Po vychladnutí nakrájejte na kosočtverečky.



Citronový sirup
Na citronový sirup zahřejte 100 ml vody, rozpusťte v ní 200 g cukru, vlijte 100 ml citronové šťávy a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut a pak nechte vychladnout.
Vlašské ořechy mají intenzivní chuť, ale pokud chcete, můžete je nahradit nesolenými pistáciemi – baklava pak bude nádherná.

Recept je převzatý z knihy Arabská kuchařka. Autorka: Renáta Janů
Sdílejte:TwitterFacebookVytiskněte si:TisknoutTisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky:

Velikonoční nádivka s kopřivami

Velikonoční nádivka s kopřivami

Tak tenhle poklad je prý prověřený léty. ...
Jídlo | 20.04.14
Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Recept pochází z cukrárny pražského...
Jídlo | 19.04.14
Tvarohový mazanec

Tvarohový mazanec

Velikonoce se blíží, co vyzkoušet pro ...
Jídlo | 12.04.14
Krémové řezy

Krémové řezy

Vypadají na první pohled komplikovaně, ale ...
Jídlo | 05.04.14
Tvarohové kostky

Tvarohové kostky

Expresní příprava a absence mouky – ...
Jídlo | 29.03.14
Čokoládový dort

Čokoládový dort

Oslavte jaro něčím, co se rozplyne na jazyku. A ...
Jídlo | 22.03.14
Chilli con carne

Chilli con carne

Hutné, dobré, nesmrtelné. Když chilli con ...
Jídlo | 15.03.14
Palačinkový dort

Palačinkový dort

Zkuste z obyčejných palačinek udělat ...
Jídlo | 08.03.14
Reklama

Nejnovější články:

Speciál časopisu Venkov & styl je tu!

Speciál časopisu Venkov & styl je tu!

Na novinových stáncích právě ...
Venkov a styl | 24.04.14
Plavky pro každý typ postavy: Najděte ty pravé!

Plavky pro každý typ postavy: Najděte ty pravé!

Komerční článek - Ať už vás ...
Móda | 23.04.14
7 prokázaných triků, které vedou podle odborníků k lepšímu manželství
Téma marianne | 23.04.14
4 tipy, které vám pomohou zhubnout do plavek

4 tipy, které vám pomohou zhubnout do plavek

Léto se blíží a s ním také ...
Téma marianne | 24.04.14
Časopis Marianne získal již potřetí ocenění Časopis roku!

Časopis Marianne získal již potřetí ocenění Časopis roku!

V desátém ročníku soutěže Časopis ...
Téma marianne | 22.04.14
Skvělý styl – barvy, energie, elegance

Skvělý styl – barvy, energie, elegance

Komerční článek - Móda pro jaro a ...
Móda | 22.04.14
Starožitnosti: Jak jim znovu vdechnout život?

Starožitnosti: Jak jim znovu vdechnout život?

Když zkombinujete staré s novým, nemusí ...
Marianne bydlení | 18.04.14
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
 

Vše na téma LIPOSUKCE

Které partie jsou pro liposukci vhodné? Jak vybírat kliniku? Jaká jsou negativa tohoto zákroku?

Jak vidíte nevěru?

Jste "moderní" a smířená s tím, že dlouhodobý vztah se bez ní neobejde?