Reklama
Arabská pochoutka: Baklava

Arabská pochoutka: Baklava

Když se řekne baklava, představíme si arabskou pochoutku plnou oříšků. Stačí jen malý kousek, prosladí vám den. Naučte se ji dělat doma!
Kolik času potřebujete?

Doba přípravy: 30 minut
Pečení: 25 minut

Počet porcí
12

Ingredience
450 g hladké mouky
2 vejce
2 lžíce oleje
½ lžičky soli
150 g vlašských ořechů, nasekaných
100 g másla
špetka kypřicího prášku
250 ml citronového sirupu (postup výroby sirupu níže)

Příprava jídla
1) Osolenou mouku s kypřicím práškem, vejce, olej a 100 ml vlažné vody smíchejte a udělejte hladké těsto. Rozdělte je na 10 dílů a z každého vytvořte kouli. Jednu po druhé rozválejte na pomoučněné ploše na placku o průměru 25 cm. Potřete placky po obou stranách máslem a naskládejte je do dortové formy. Na každou třetí placku nasypte nasekané ořechy. Na poslední naznačte ostrým nožem řezy (kosočtverce), na které budete po upečení baklavu krájet.



2) Pečte ve velmi horké troubě dozlatova. Ještě zahorka polijte baklavu citronovým sirupem. Po vychladnutí nakrájejte na kosočtverečky.



Citronový sirup
Na citronový sirup zahřejte 100 ml vody, rozpusťte v ní 200 g cukru, vlijte 100 ml citronové šťávy a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut a pak nechte vychladnout.
Vlašské ořechy mají intenzivní chuť, ale pokud chcete, můžete je nahradit nesolenými pistáciemi – baklava pak bude nádherná.

Recept je převzatý z knihy Arabská kuchařka. Autorka: Renáta Janů
Sdílejte:TwitterFacebookVytiskněte si:TisknoutTisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky:

Krůtí pilaf s mangem a brusinkami

Krůtí pilaf s mangem a brusinkami

Zralé mango je plné šťávy a jeho ...
Jídlo | 19.11.14
Florentinky se zázvorem

Florentinky se zázvorem

Nejlepší lék na listopadové chmury? ...
Jídlo | 15.11.14
Caserolle z brambor, kuřete a cidru

Caserolle z brambor, kuřete a cidru

Cider u nás prožívá velký boom. ...
Jídlo | 13.11.14
Tradiční lokše

Tradiční lokše

Už se vám peče v troubě martinská husa? V tom ...
Jídlo | 11.11.14
Čokoládovo-
pomerančový 
crème brûlée


Čokoládovo-
pomerančový 
crème brûlée


Ochladilo se? Udělejte si radost touto luxusní ...
Jídlo | 25.10.14
Jablečný závin s vaječným koňakem

Jablečný závin s vaječným koňakem

Hledáte ideální moučník na ...
Jídlo | 17.10.14
Medová stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou

Medová stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou

Hledáte originální recept pro ...
Jídlo | 14.10.14
Švestkový koláč, po kterém nezbyde ani drobeček

Švestkový koláč, po kterém nezbyde ani drobeček

Udělejte si život sladší a upečte si ...
Jídlo | 01.10.14
Reklama

Nejnovější články:

4 skvělé tipy na slavnostní vzhled

4 skvělé tipy na slavnostní vzhled

S blížícím se koncem roku jsme v jednom ...
Krása a zdraví | 21.11.14
Tip na víkend: veletrh starožitností

Tip na víkend: veletrh starožitností

Do 23. listopadu můžete navštívit Novoměstskou ...
Téma marianne | 21.11.14
Prožijte zimu v pohodlí a teple

Prožijte zimu v pohodlí a teple

Chladné počasí oficiálně ...
Marianne bydlení | 21.11.14
Ohlédnutí za Dny Marianne 2014

Ohlédnutí za Dny Marianne 2014

Podívejte se, jak probíhal 14. ročník ...
Video | 21.11.14
Nový trailer i kolekce spodního prádla Fifty Shades of Grey
Móda | 20.11.14
Žena, která chtěla odzbrojit

Žena, která chtěla odzbrojit

Na některé ženy by se nemělo zapomínat. Jednou ...
Téma marianne | 20.11.14
Vyhrajte požitek z designu!

Vyhrajte požitek z designu!

KARE design daruje voucher v hodnotě 3000 Kč

Soutěže | 20.11.14
Proměna: Pokoj studentky se proměnil k nepoznání

Proměna: Pokoj studentky se proměnil k nepoznání

Báře Losove se konečně splnil sen o ...
Marianne bydlení | 20.11.14
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
 

Vše na téma LIPOSUKCE

Které partie jsou pro liposukci vhodné? Jak vybírat kliniku? Jaká jsou negativa tohoto zákroku?

Jak vidíte nevěru?

Jste "moderní" a smířená s tím, že dlouhodobý vztah se bez ní neobejde?