Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

RYCHLOVKA NA VEČER: Kozí sýr s medovými jahodami

Jahodová sezona je v plném proudu a my pro vás máme další tip, jak je využít!

Redakce Marianne | 15. 06. 2016
Pokud vaše rodina nevyhledává kozí sýr, můžete použít i ‚obyčejný‘ kravský. Ale je to škoda!
 
Doba přípravy: 10 minut
 
200 g zralých jahod
2 lžičky balzamikového octa
1 lžíce medu
špetka soli a čerstvého pepře
pár snítek čerstvého tymiánu
200 g měkkého kozího sýra
K podávání: čerstvá bageta
 
1. Jahody očistěte, odstopkujte a pokrájejte na tenké plátky. V hrnku si smíchejte balsamico, med, sůl a pepř a výslednou zálivku nalijte na jahody. Zamíchejte a nechte chvilku stát. 
 
2. Mezitím si rozdělte sýr na talířky. Zalijte ho ‚jahodovým medem‘ a ozdobte lístečky čerstvého tymiánu. Podávejte s křupavou bagetou. Skvělé lehké letní jídlo.