Reklama

Sladký srpen

Máte rádi, když dezert působí jako malé umělecké dílo a jeho jednotlivé složky tvoří dohromady malou symfonii? Pak vás určitě nadchnou sladké recepty oblíbeného pražského šéfkuchaře Radka Davida z pražské restaurace Babiččina zahrada.
Napsal Karolína Kamberská Vydáno 21. červenec 2015
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Sladký srpen

Tvarohový koláč s nakládanými višněmi a višňovým pyré

Asi 8 porcí

Doba přípravy: 40 minut

Doba pečení: 45 minut 

 

Tvarohový koláč 

100 g cukru krupice

140 g hladké mouky

kávová lžička prášku do pečiva 

1 vejce

100 g másla, měkkého povoleného

citronová kůra

Náplň: 

450 g měkkého tvarohu

2 vejce

40 g vanilkového pudinku

20 g rumu

175 g cukru krupice

160 g másla 

420 g mléka 

 

1. Všechny ingredience zpracujte v kuchyňském robotu zhruba tři minuty na druhý stupeň (můžete ale pracovat i vařečkou). Hladké těsto zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň půl hodiny odpočinout v lednici. 

2. Smíchejte tvaroh, vejce, pudink, rum a cukr. Máslo rozehřejte v kastrůlku, přidejte k němu mléko, nechte mírně prohřát a přimíchejte k tvarohové směsi. 

3. Dno 30 cm široké dortové formy vyložte pečicím papírem a těsto do ní vmáčkněte tak, aby vytvořilo placku silnou asi 4 mm. Nalijte na těsto náplň a pečte 45 minut na 150 °C. 

 

Pyré z višní:

200 g višní

40 ml červeného vína

40 g cukru krupice

Višně zalijte červeným vínem a přidejte cukr. Převařte, zredukujte šťávu, rozmixujte ponorným mixérem dohladka a na závěr propasírujte.

Domácí kompotované višně:

200 ml červeného vína

40 g cukru krupice

¼ ks celé skořice

200 g višní bez pecek

Červené víno svařte s cukrem a skořicí, až se tekutina zredukuje na polovinu. Přidejte višně, povařte asi 3 minuty a nechte vychladnout.

 

Další recepty Radka Davida najdete v srpnové Marianne.

Číst 2564 krát Naposledy změněno úterý, 21 červenec 2015 17:39

Další články

Reklama