Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Šlehačkový Koka zákusek

Fantastický dezert s nápadem! Vyrobíte ho prakticky okamžitě – suroviny totiž nejspíš máte dávno ve spíži.

Redakce Marianne | 31. 05. 2014


Doba přípravy: 30 minut

Počet porcí: na 8 řezů

Budete potřebovat:

  • 1 krabice sušenek Koka
  • 250 ml smetany ke šlehání

  • 200 g másla

  • 100 g krupicového cukru

  • 1 lžíce rumu

  • 1 kupovaný piškotový korpus

  • čokoládová poleva

  • maliny k podávání

Postup:

1. Sušenky rozdrťte a zalijte smetanou ke šlehání. Nechte chvíli stát, aby sušenky dostatečně nasákly tekutinu. Mezitím v misce utřete do  pěny změklé máslo s cukrem, přidejte rum a sušenkovou směs.

2. Připravenou náplň rozetřete na piškotový korpus, ozdobte čokoládovou polevou a vychlaďte. Podávejte nejlépe s čerstvými malinami.

PIŠKOTOVÝ KORPUS
Pokud byste trvali na domácí přípravě, pak utřete 3 žloutky se 3 lžícemi krupicového cukru. Přidejte 3 lžíce polohrubé mouky a tuhý sníh ze 3 bílků. Vlijte do koláčové formy vyložené pečicím papírem a pečte při 180/160 stupních dozlatova.