Reklama

Smažené králičí řízky v krustě z modřenínu

Řízky patří k české klasice. Děláte si i ty z králičího masa? Dnes pro vás máme úplně nový recept na králičí řízky v sýrové krustě.

 

Napsala Marianne.cz Vydáno 19. říjen 2012
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Smažené králičí řízky v krustě z modřenínu

Uvedené množství odpovídá čtyřem porcím.

 

Co budete potřebovat?

  • 4 králičí stehna
  • 100 g sedlčanského modřenínu na vaření
  • 2 lžíce ostré hořčice
  • 2 vejce
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 8 plátků toustového chleba
  • olej na smažení

 

Jak na to?

Stehna vykostíme, maso rozkrojíme na 3 kusy, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Necháme 15 minut odležet. Mezitím toustový chléb zbavíme tmavé kůrky, nakrájíme na kostky a v sekacím strojku rozsekáme na jemnou drť. Tu nasypeme do misky a přidáme k ní nastrouhaný sýr. Ve druhé misce rozšleháme vejce se dvěma lžícemi vody.

Naklepané maso nejprve ponoříme do vajec, potom ho obalíme v sýrovochlebové krustě, kterou na maso opatrně přimáčkneme. Usmažíme dozlatova a necháme odsát přebytečný tuk na papírové utěrce. Podáváme se zeleninovým salátem nebo s různě upravenými bramborami.

Dobrou chuť.

Číst 2503 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:02

Další články

Reklama