Reklama

Sněhová roláda s oříškovou šlehačkou

Sněhové rolády jsou naprosto úchvatné a zdaleka ne tak složité, jak by se mohlo zdát. Neobsahují sice žádnou mouku, zato dvě kouzelné přísady: ocet a škrob. I v malém množství zajistí těstu pružnost a vláčnost. A vaší práci zaručený úspěch!
Napsala Apetit Vydáno 18. červen 2014
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Sněhová roláda s oříškovou šlehačkou

Doba přípravy: 20 minut

Pečení: 20 minut

Počet porcí: 6-8

Budete potřebovat:

Na krém:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 80 ml oříškového likéru

  • 1 lžíce moučkového cukru, prosátého + na poprášení

Na těsto:

  • 5 bílků

  • 160 g pískového cukru

  • 1 lžička bílého vinného octa

  • 1 lžička maizeny

  • 1 lžička vanilkového extraktu (tresti)

Příprava jídla:

Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Ve zcela čisté misce ušlehejte bílky dotuha, pak postupně zašlehávejte cukr, až bude sníh lesklý. Zlehka k němu zatřete ocet, maizenu a vanilkový extrakt.

Plech s vyšším okrajem o rozměrech 35 × 25 cm vyložte pečicím papírem a pomocí stěrky na něj rozestřete sněhové těsto. Vložte do trouby a pečte dvacet minut, poté nechte dvě až tři minuty chladnout na plechu. Na mřížku položte pečicí papír, upečené těsto na něj opatrně přesuňte a nechte chladnout další dvě až tři minuty. Mezitím připravte krém: uvedené ingredience ušlehejte ­elektrickými metlami dotuha.

Do středu vychladlého korpusu rozetřete krém a opatrně přes něj překlop­te strany, aby vznikl závin. Před krájením poprašte moučkovým cukrem.

Číst 2508 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:22

Další články

Reklama