Reklama

Snídaňové sušenky

Zdravý start do nového dne. Upečte si tyhle skvělé celozrnné sušenky, které se hodí ke kávě, k čaji nebo na zobání během dne.
Napsala Apetit Vydáno 22. srpen 2014
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Snídaňové sušenky


Doba přípravy: do 30 minut

Pečení: 12 minut

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 110 g pšeničné celozrnné hladké mouky

  • 80 g hladké mouky

  • 1/2 lžičky jedlé sody

  • 1 lžička mleté skořice

  • 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku

  • 1/4 lžičky soli

  • 2 lžíce másla, změklého

  • 60 ml řepkového oleje

  • 55 g tmavého třtinového cukru

  • 3 lžíce krystalového cukru

  • 1 vejce

  • 1 malá mrkvová nebo jablečnomrkvová dětská přesnídávka, odkapaná

  • 1 lžička vanilkového extraktu

  • 1/2 hrnku ovesných vloček

  • 1/2 hrnku cereálních lupínků

  • 1/3 hrnku sušených brusinek

  • 1/3 hrnku nasekaných vlašských ořechů

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 175 °C. Promíchejte obě mouky, sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl. Prošlehejte máslo, olej a oba cukry do pěny; trvá to asi minutu. Přidejte vejce, přesnídávku a vanilku a mixujte ještě 30 sekund. Vsypte moučnou směs a šlehejte dalších 30 sekund. Zlehka vmíchejte vločky, lupínky, brusinky a ořechy – těsto bude trochu lepkavé a méně soudržné než těsto na klasické sušenky.

2 Na plech vyložený pečicím papírem udělejte lžící kopečky těsta (každý by měl mít objem asi 3 lžic) a nechte mezi nimi 7cm rozestupy. Navlhčenýma rukama stlačte na sílu asi 6 mm. Pečte 12 minut, až budou sušenky zapečené, ale stále měkké. Nechte trochu zchladnout a pak přesuňte na mřížku, aby vychladly úplně.

Číst 2410 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:24

Další články

Reklama