Reklama

Sypaný koláč s tvarohem

V sypaném koláči vznikne těsto až při pečení, kdy se spojí mouka a cukr s tvarohem. Hotovo máte během chvilky. Otestujte na rodině, nám v Marianne opravdu moc chutnal.
Napsala Apetit Vydáno 26. únor 2014
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Sypaný koláč s tvarohem


Doba přípravy: 15 minut

Pečení: 40 minut

Počet porcí: na 1 plech

Co budete potřebovat:

  • 1/8 másla (125 g), ztuhlého

  • 3 hrnky hrubé mouky

  • 3/4 hrnku krupicového cukru

  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva


NA NÁPLŇ

  • 3 měkké tvarohy

  • 4 velká vejce

  • 1/2 až 1 hrnek krupicového cukru, podle chuti

  • 1–2 vanilkové cukry

  • 1–2 hrnky mléka

  • nastrouhaná kůra z 1 biocitronu

  • 1 balení (100 g) sušených meruněk, propláchnutých horkou vodou a pokrájených na kousky

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Na náplň prošlehejte tvaroh, vejce, oba cukry, citronovou kůru a tolik mléka, aby byl tvaroh jemný a řidší konzistence. Nakonec vmíchejte meruňky. Zvlášť smíchejte hrubou mouku, cukr a kypřicí prášek a směs rozdělte na polovinu.

    2. Na plech rozetřete půl dávky másla a rovnoměrně posypte jednou dávkou sypké směsi. Na tu rozetřete tvarohovou náplň a posypte druhou částí směsi. Navrch rovnoměrně nastrouhejte zbylé máslo (viz Tipy & triky) a pečte asi 40 minut dozlatova. Nechte vychladnout a pak krájejte na řezy.

Tip Marianne:

  • Aby šlo máslo na sypaný koláč s tvarohem nastrouhat, musí být ztuhlé; dejte ho proto před použitím na chvíli do lednice či mrazáku. Buchtu můžete před pečením také poklást tenkými plátky másla, ale strouhané máslo udělá hezčí povrch.


Číst 3671 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:19

Další články

Reklama