Reklama

Těstoviny s květákem, slaninou a chilli

Zdá se vám tato kombinace zvláštní? Ale je delikátní a věříme, že vaši blízcí ocení něco úplně nového.

Napsala Apetit Vydáno 05. říjen 2012
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Těstoviny s květákem, slaninou a chilli

Příprava tohoto jídla vám zabere 20 minut, pak ještě počítejte 30 minut na pečení. Množství je uvedeno na 4 porce.

  

 Budete potřebovat:

  • 1 kg květáku, nakrájeného či rozebraného na růžičky
  • 200 g ,gazdovské‘ slaniny, nakrájené na kostičky (lze ji nahradit uzeným tempehem ohřátým v páře)
  • 1 lžíce najemno nastrouhané kůry z biocitronu
  • 1 lžička drceného chilli
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 3–4 lžíce olivového oleje
  • 200 ml dobrého suchého bílého vína
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 400 g těstovin pappardelle
  • najemno strouhaný parmazán k podávání

 

Zahřejte svou troubu asi na 220 °C. Květák, slaninu, citronovou kůru, chilli, česnek a olej promíchejte v zapékací míse. Pečte 20–25 minut, aby květák zezlátl. Potom přilijte víno i smetanu a pečte zbývajících 5 minut.

Než se směs dopeče, uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě a pak je smíchejte s opečeným květákem. Na závěr posypte parmazánem. Nezbývá než vám popřát dobrou chuť.

Tento recept a další s květákem najdete také na Apetitonline.cz.

Číst 2808 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:01

Další články

Reklama