Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Tvarohový koláč z drobenky

Vypadá jako zázrak – drobenka dole, drobenka nahoře a mezi tím tvarohová náplň. Při pečení se všechno krásně propojí a výsledkem je lahodný, štavnatý koláč. Vyzkoušeli jsme a vřele doporučujeme!

Redakce Marianne | 23. 02. 2014


Doba přípravy: 15 minut

Pečení: 45 minut

Počet porcí: na 8 řezů

Budete potřebovat:

  • 1 hrnek polohrubé mouky

  • 1/2 hrnku moučkového cukru

  • 100 g másla

  • 1⁄2 sáčku kypřicího prášku do pečiva


Na náplň

  • 500 g měkkého tvarohu (v kostce)

  • 1 kelímek zakysané smetany

  • 200 ml mléka

  • 1/2 hrnku moučkového cukru

  • 1 vanilkový cukr

  • 1 vanilkový pudinkový prášek

  • 150 g směsi lesního ovoce (může být mražená)

Postup:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dortovou otevírací formu vyložte papírem na pečení. Z mouky, cukru, másla a kypřicího prášku vypracujte drobenku a asi tři čtvrtiny jí nasypte na dno formy.

2. Smíchejte suroviny na náplň, natřete ji na drobenku ve formě a posypte zbytkem drobenky. Pečte 45 minut do světlezlaté barvy.