Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Upečte si citronové řezy

S jarním sluncem dostáváme chuť na všechno svěží a šťavnaté. Třeba na tyto sladkokyselé citronové řezy. Nejlíp chutnají na lavičce pod rozkvetlým stromem.

DOBA PŘÍPRAVY: 15 minut + chlazení

DOBA PEČENÍ: 40 minut

 

Na měření použijte hrnek o objemu 250 ml

½ hrnku másla + na vymazání

1 a ½ hrnku hladké mouky

½ hrnku moučkového cukru

3 lžíce škrobu

špetka soli

 

Na náplň:

2 hrnky krupicového cukru

4 velká vejce

3 lžíce hladké mouky

½ hrnku citronové šťávy

¼ hrnku mléka

špetka soli

 

1) Troubu předehřejte na 180 °C. Plech o velikosti 22 × 30 cm vymažte máslem. Na korpus rozmixujte mouku, moučkový cukr, škrob a sůl. Přidejte máslo a zapracujte ho. Vtlačte těsto na plech a snažte se vytvořit i stěny.  Dejte na půl hodiny do mrazáku (to aby byl pak korpus křupavý).

 

2) Pečte 20 minut, uprostřed pečení plech otočte.

 

3) Zatím si připravte náplň: ve větší míse smíchejte vejce, cukr a mouku, vlijte citronovou šťávu, mléko a přidejte sůl. Vše promíchejte a vlijte do korpusu. Pečte, dokud povrch neztuhne, což bude trvat asi 20 minut. Nenechte ho ale zhnědnout! Po vychladnutí nakrájejte koláč na řezy.