Reklama

Uzené se švestkovou omáčkou

Kombinace uzeného masa s nasládlou aromatickou švestkovou omáčkou vám mže připadat neobvyklá, ale toto jídlo milovaly už naše prababičky. Ideálním doplňkem jsou bramborové knedlíky.
Napsal Karolína Kamberská Vydáno 09. únor 2015
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Uzené se švestkovou omáčkou

Doba přípravy: 20 minut

Doba vaření: 10 minut omáčka, 20 minut maso

200 ml švestkových povidel 

400 ml vody 

1 lžička soli

1 lžička skořice 

3 hřebíčky 

1 lžíce medu 

1 lžíce rumu

1 lžíce vanilkového pudinku

2 litry vody

800 g uzené kýty

1) Povidla zalijte horkou vodou, osolte, přidejte skořici a hřebíček, pět minut povařte, vmíchejte med a rum. Pudink rozmíchejte v hrnku s troškou vody na řidší kašičku, vlijte za stálého míchání k omáčce a ještě pět minut povařte. 

2) Uzené maso zbavte přebytečné slanosti tím, že ho vložíte do hrnce se studenou vodou a necháte pomalu přivést k varu – díky tomu přejde část soli do vody. Pak vývar slijte, schovejte (hodí se třeba na česnečku) a maso nakrájejte na plátky.

3) Plátek masa na talíři přelijte horkou omáčkou.

Číst 2252 krát Naposledy změněno pondělí, 13 duben 2015 16:24

Další články

Reklama