Reklama

Uzený losos s pečeným chřestem a vajíčkem

Už jste také v obchodech zahlédli čerstvý chřest? My ano, a tak si pojďme tuto ušlechtilou zeleninu užít naplno, aby nám sezóna neproklouzla mezi prsty. Kombinace s lososem a vajíčkem je tradiční, lahodná, a ideální na zahájení krásného májového dne.
Napsala Karolína Kamberská Vydáno 08. květen 2015
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Uzený losos  s pečeným chřestem a vajíčkem

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut

300 g uzeného lososa
½ citronu
1 svazeček zeleného chřestu
2 lžíce másla
sůl, pepř
4 vajíčka
bylinky na ozdobení
(např. kopr či rukola)

1) Lososa pokrájejte na několik menších kousků a rozložte na talíře. Zakápněte citronem.


2) Z chřestu odstraňte dřevnatou část a měkkou část oloupejte směrem od hlavičky dolů. Na silnostěnné pánvi rozpusťte lžíci másla, vložte chřest, osolte, několik minut duste pod pokličkou (podle tloušťky chřestu), pak ji sundejte a ještě cca 2 minuty pečte odkryté.


3) Na druhé pánvičce si mezitím připravte vajíčka – rozpusťte druhou lžíci másla, snižte plamen na minimum, opatrně rozklepněte vajíčka (tak, aby žloutek zůstal v celku), osolte, opepřete, zakryjte pokličkou a na malém plameni nechte stát několik minut, tak aby byl bílek pevný a žloutek mírně tekutý.


4) Na talíře s lososem naaranžujte chřest, na něj položte vajíčko, dozdobte bylinkami a podávejte. 

Číst 1813 krát Naposledy změněno pátek, 08 květen 2015 13:21

Další články

Reklama