Reklama

VEČERNÍ HOSTINA: Kuřecí špízy se zázvorem a limetkou

Grilování je jednou z největších letních radostí. Pojďme letos nezmeškat ani jeden večer, kdy si můžeme posedět venku! Na tento víkend můžete připravit třeba kuřecí špízy!
Napsala Karolína Kamberská Vydáno 23. červenec 2016
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
VEČERNÍ HOSTINA: Kuřecí špízy se zázvorem a limetkou
PŘÍPRAVA 15 MINUT + marinování 
PEČENÍ cca 15 minut 
PRO 6 OSOB 
VELMI SNADNÉ
 
6 kuřecích prsních řízků, nakrájených na větší kostky
3 lžíce olivového oleje
2 lžičky sušeného zázvoru
2 lžíce sójové omáčky
šťáva z jedné limetky + nakrájené řezy
z druhé limetky
čerstvě mletý pepř
sůl
4 červené cibule, oloupané a nakrájené na osminky
1 červená chilli paprička, nakrájená na tenká kolečka
vločky chilli dle chuti
čerstvý koriandr na posypání
oblíbené čatní a bagety k podávání
 
1. Den předem si smíchejte olej, zázvor, sójovou omáčku, limetkovou šťávu, pepř a sůl a do této marinády naložte přes noc kuřecí maso.
2. Druhý den navlékejte kostky masa na špízové jehly střídavě s osminkami cibule. Ogrilujte ze všech stran.
3. Na talíři špízy posypte chilli papričkami, čerstvým koriandrem, vločkami chilli a limetkovými řezy 
a podávejte s bagetou a čatní. Dobře se hodí i náš mátový salát s granátovým jablkem.
 
Recept najdete ve speciálním vydání Marianne We Love Food (2015).
 
Číst 2107 krát Naposledy změněno sobota, 23 červenec 2016 12:00

Další články

Reklama