Reklama

Zapečené hrušky a ostružiny ve smetanovém krému

Asi by bylo pěkné jíst tuhle dobrotu lehce vychladlou a elegantně – dezertní vidličkou. Ve skutečnosti si na to po prvním přivonění vezmete velkou lžíci a budete každé sousto foukat.
Napsala Apetit Vydáno 21. srpen 2014
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zapečené hrušky a ostružiny ve smetanovém krému


Doba přípravy: do hodiny

Pečení: 30 minut

Počet porcí: 4

Budete potřebovat:

  • 3 velké zralé hrušky

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • 150 g ostružin

  • 4 lžíce calvadosu nebo brandy

  • 25 g másla + další na vymazání formy

NA KRÉM

  • 150 ml čerstvého mléka

  • 150 ml smetany ke šlehání

  • 1 lžička vanilkového extraktu

  • 3 vejce

  • 125 g krupicového cukru

  • špetka soli

  • 50 g hladké mouky

  • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Hrušky přepulte, zbavte jádřinců a nakrájejte na 5mm plátky. V míse promíchejte s citronovou šťávou, ostružinami a alkoholem.

2 Na krém smíchejte mléko, smetanu a vanilku. Ovoce rozprostřete lžící do máslem vymazané formy; šťávu, kterou případně pustilo, přidejte do smetanové směsi.

3 Zvlášť šlehejte vejce, cukr a špetku soli tak dlouho, až směs ztrojnásobí objem, zesvětlá a bude nadýchaná. Zapravte do ní mouku a pak smetanovou směs. Krém opatrně nalijte na ovoce a poklaďte vločkami másla. Pečte 30 minut, až krém ztuhne. Vyjměte a nechte 5 minut odpočinout. Pocukrujte a podávejte horké.

Číst 1732 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:24

Další články

Reklama