Reklama

3 tipy na knihy o zdravé výživě

Snažíte se stále o nové přístupy v hubnutí nebo jste se rozhodla pro větší změnu, například pro vegetariánství? Určitě nebude na škodu přečíst si pár knížek, které vás nejen nasměrují, ale také vám řeknou, zda je pro vás to či ono vůbec vhodné. Ne každý směr ve zdravé výživě se totiž hodí pro každého.
Napsal Ivana Ašenbrenerová Vydáno 03. červen 2014
3 tipy na knihy o zdravé výživě


Opravdu zdravě: Natasha Corret a Vicki Edgson

V lifestylové kuchařce spojily autorky své kuchařské zkušenosti zaměřené na vegetariánskou kuchyni a také vášeň pro jídlo. Jejich kniha chce především povzbudit k tomu, abychom jídlo nebrali jako odměnu či trest, ale abychom si ho uměli vychutnat a užít si ho. A také abychom měli čas přemýšlet, co přinese našemu zdraví. Autorky propagují zásaditou stravu a v knize přinášejí řadu inspirativních receptů, které pomohou odstranit překyselení organismu. Najdete zde více než 100 receptů, které jsou snadné a jídla uvařená podle nich dokonale osvěží na celý den. Vyzkoušejte například ranní životabudič – artyčoková srdíčka se sýrem feta či lilkové závitky s pestem. Vydává Slovart, cena 499 Kč

Jez, posti se, hubni: Amanda Hamilton

Screen_shot_2014-06-03_at_13.44.51_copy_copy

Autorka Amanda Hamilton je zkušená nutriční terapeutka a říká se o ní, že je stejně pragmatická a vyrovnaná jako způsob stravování, který doporučuje. Jejím heslem je: Hubnutí neznamená nejíst, občas jen prostě jíte méně. Kniha vyšla poprvé loni ve Velké Británii. A o čem je? Její koncept je založený na střídání pěti dnů, kdy jíte vyvážených pět jídel denně, a dvou dnů, kdy příjem kalorií klesne na 500–600 kalorií denně. Oč jíte méně, o to pečlivěji si vybíráte kvalitní potraviny. Součástí jejího konceptu je několik hubnoucích plánů, z nichž je možné vybrat ten, který se hodí pro váš režim, a sto zdravých a dobrých receptů na vyvážená jídla. Vydává Slovart, cena: 299 Kč

Veganské pochoutky: Jerome Eckmeier

Screen_shot_2014-06-03_at_13.45.29

Jerome Eckmeier dřív vařil v prestižních evropských restauracích, dnes je jedním z nejznámějších německých veganských kuchařů. Je velkým propagátorem veganské stravy, vede kurzy vaření, kde učí připravovat jídla z čerstvého ovoce a zeleniny vypěstované bez pesticidů, z místní produkce. Nejoblíbenějším jídlem u něj doma je domácí jahodová zmrzlina. Veganská kuchařka je ideální příručka pro ty, kdo se chtějí zříct živočišných složek potravy, nikoli však potěšení z jídla a jeho rozmanitosti. Najdete zde autorovy nejlepší recepty, které jsou vhodné jak pro pohoštění společnosti, tak pro běžné každodenní vaření. Určitě vás inspirují recepty na rozmarýnové krokety se zakysanou smetanou, avokádovou bruschettu či mrkvové špagety. Vydává Slovart, cena: 399 Kč. Všechny knihy můžete objednat také na www.slovart.cz.


Další články

Reklama