Reklama

Proměna obýváku: Kouzlo betonové stěrky

Vyměnit styl uvolněného studentského bytu za sofistikovanější bydlení pro rodinu může být těžší, než se zdá. Interiérová designérka Andrea Beranová si s tím ale umí poradit.
Napsala Marianne Bydlení Vydáno 27. srpen 2015
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Proměna obýváku: Kouzlo betonové stěrky

V čem byl problém

Obývák, který je přímo propojený s kuchyní a jídelnou na jedné straně a se středovou chodbou na druhé, zůstával od rekonstrukce před několika lety stále nedokončený a jen napůl zabydlený. Místo, kde by se měli všichni čtyři členové rodiny setkávat a trávit společný čas, se využívalo vlastně jen málo a nenabízelo tolik potřebný prostor pro odpočinek.

Naše řešení

Designérka Andrea se rozhodla pokoji dodat charakter betonovou stěrkou na nejdelší stěně, novou pohovkou i chytrým a praktickým policovým systémem pod televizí. Vytvořila pohodlný koutek pro čtení a obývací pokoj nakonec ještě zútulnila šedým kobercem a vyplétaným křesílkem.

Nákupní koš

Nábytek 104 641 Kč
Osvětlení 12 050 Kč
Textil 47 305 Kč
Malířské práce 27 540 Kč
Celkem bez doplňků 191 536 Kč

Doplňky 23 788 Kč
Celkem s doplňky 215 324 Kč


Už když do pražského domu na Vinohradech, kde bydlí Klára se svým mužem Petrem a dvěma dcerami, vstupujete, zalije vás pocit nemalé úcty. Funkcionalistický dům je velkoryse pojatý, světlý a má zelený vnitřní dvůr, kde spolu na lavičce klábosí několik lidí. Klára a Petr tady bydlí už osm let, ale právě to se ukázalo jako příčina hlavního problému. „Byt jsme zrekonstruovali, ale náš obývák zůstal v podstatě nedotažený, studentský a působil prázdným dojmem,“ vysvětluje Klára, jinak také majitelka produkční společnosti. Když se narodily dcery, nezbylo moc času ani energie na to, dokončit všechny potřebné změny a pokoj, který sousedí s kuchyní, zútulnit.

Hlavní zadání pro interiérovou designérku Andreu Beranovou tak bylo jednoduché: postarat se o to, aby rodina obývák mohla víc používat, aby tu byl kout na čtení a vzniklo místo přirozeného setkávání. Andrea vyšla z charakteru domu. Zdůraznila funkcionalistický aspekt a zkombinovala ho s industriálními vlivy a retro prvky. Z původního vybavení v obýváku zůstal prakticky jen lustr, křeslo a stolek z ohýbaného kovu. Celé rodině se pokoj v novém hávu opravdu líbí a rádi se tu teď potkávají. „Děti si úplně zamilovaly nové vyplétané křeslo,“ poznamenává Klára, která je spokojená, protože má konečně svůj koutek na čtení knih.

 

Číst 7511 krát Naposledy změněno čtvrtek, 27 srpen 2015 17:12
Kupte si nové číslo online, doručíme jej expres až k vám domů a bez poštovného! PŘEDPLATIT

Další články

Reklama