Reklama

Jídlo jako vášeň

Doba strávená v kuchyni nemusí být ztráta času! Kamura, kuchařka a food blogerka, ví, že vaření je záliba, která neomrzí.
Napsal Vydáno 29. říjen 2014
Jídlo jako vášeň

Kamura - Kamila Rundusová (24 let): Někdo utrácí za kabelky, já za jídlo a nože

Když se rozmluví o jídle, je k nezastavení. Vařila na Novém Zélandu, v Británii v restauraci Jamieho Olivera. Patří mezi mladou generaci kreativních kuchařů, která nad jídlem přemýšlí jinak, neotřele a nově. Předpovídáme jí velkou budoucnost!

Zdá se, že jste talent od přírody.
Vařit jsem začala v jedenácti, jen ze začátku ne úplně chutně. Dělala jsem třeba guláš podle dědova receptu, jenže jsem použila klasickou čerstvou papriku místo koření a divila se, že guláš nemá správnou barvu a chuť. Na hotelovce mě vaření jako jednu z mála bavilo, ale pořád jsem se nedokázala zbavit myšlenky, že holky ve vaření nemůžou být až tak dobré. To byl ten zažitý stereotyp, který jsem změnila až na Zélandu, kde jsem potkala i šéfkuchařky. Tam mi došlo, že to jde.

Jak se u Kamury projevuje gastronomická vášeň? A jaký je její oblíbený recept? To se dočtete v listopadové Marianne, ve které vám představíme i další slavné kuchařky.


Foto: Alžběta Jungrová, Kamila má na sobě šaty From Kaya with love


Kristýna Mazánková

Další články

Reklama