Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Rozhovory

Jídlo jako vášeň

Doba strávená v kuchyni nemusí být ztráta času! Kamura, kuchařka a food blogerka, ví, že vaření je záliba, která neomrzí.

Kamura - Kamila Rundusová (24 let): Někdo utrácí za kabelky, já za jídlo a nože

Když se rozmluví o jídle, je k nezastavení. Vařila na Novém Zélandu, v Británii v restauraci Jamieho Olivera. Patří mezi mladou generaci kreativních kuchařů, která nad jídlem přemýšlí jinak, neotřele a nově. Předpovídáme jí velkou budoucnost!

Zdá se, že jste talent od přírody.
Vařit jsem začala v jedenácti, jen ze začátku ne úplně chutně. Dělala jsem třeba guláš podle dědova receptu, jenže jsem použila klasickou čerstvou papriku místo koření a divila se, že guláš nemá správnou barvu a chuť. Na hotelovce mě vaření jako jednu z mála bavilo, ale pořád jsem se nedokázala zbavit myšlenky, že holky ve vaření nemůžou být až tak dobré. To byl ten zažitý stereotyp, který jsem změnila až na Zélandu, kde jsem potkala i šéfkuchařky. Tam mi došlo, že to jde.

Jak se u Kamury projevuje gastronomická vášeň? A jaký je její oblíbený recept? To se dočtete v listopadové Marianne, ve které vám představíme i další slavné kuchařky.


Foto: Alžběta Jungrová, Kamila má na sobě šaty From Kaya with love


Souvislející články

Rozhovory

<span>Dvě kamarádky se rozhodly změnit zákon, který může ovlivnit tisíce žen. Úspěch je nyní jen krůček od nich</span>

Dvě kamarádky se rozhodly změnit zákon, který může ovlivnit tisíce žen. Úspěch je nyní jen krůček od nich

Rozhovory

<span>„Mary Shelleyová předběhla svou dobu a možná je teď více inspirativní než kdy jindy,“ tvrdí autorka knihy Mary Anne Eekhout</span>

„Mary Shelleyová předběhla svou dobu a možná je teď více inspirativní než kdy jindy,“ tvrdí autorka knihy Mary Anne Eekhout

Rozhovory

<span>"Naučme děti vytvářet si zdravé hranice", říká psycholog Jakub Smetana</span>

"Naučme děti vytvářet si zdravé hranice", říká psycholog Jakub Smetana

Životní styl

<span>Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?</span>

Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?