Reklama

Nejšťavnatější hovězí, jaké jste kdy jedli

S hovězím bývá občas potíž. Méně zkušený kuchař z něj občas vyrobí vysušenou podrážku nebo nedomrlou žvýkačku. Jenže když se to umí a k ruce máte dobrý recept, vznikne jídlo božské chuti. Jeden z receptů pro vás připravila naše úžasná kolegyně Karolína Kamberská, která zítra startuje v televizi Prima od 18 hodin se zbrusu novým pořadem o vaření: Karolína, domácí kuchařka. Už teď můžeme prozradit, že vařit podle jejích receptů je koncert s nepopsatelnými výsledky. Dobrou chuť!
Napsala redakce Marianne Vydáno 26. září 2014
Nejšťavnatější hovězí, jaké jste kdy jedli
Rychlé a šťavnaté hovězí

Doba přípravy: 50 minut + marinování
Doma smažení: 4 minuty

  • 600 g kvalitního hovězího, například z roštěnce
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce vorčesterské omáčky
  • svazek jarní cibulky, šikmo
  • nakrájené na kolečka
  • 300 g naložených červených paprik, scezených a nakrájených na proužky
  • sůl na dochucení (nemusí být)

1. Maso nakrájejte na tenké proužky – líp to půjde, když bude vychlazené – a dejte do misky (ne kovové). Ocet a obě omáčky spolu promíchejte, přelijte přes maso a nechte aspoň dvacet minut odsát; můžete si ho naložit i den předem.

2. Rozehřejte pánev nebo wok, nejlépe s nepřilnavým povrchem. Když je dostatečně rozpálená, vsypte do ní maso i s marinádou, přidejte cibulku a za stálého míchání nasucho opékejte asi dvě minuty.

3. Přisypte proužky paprik a všechno opékejte ještě dvě minuty. Pořád promíchávejte. Nakonec jídlo ochutnejte, abyste zjistili, jestli nepotřebuje dosolit (možná to nebude nutné, sójová i vorčesterská omáčka bývají dost slané). Podávejte s rýží, nejlépe v hlubších miskách.

Další články

Reklama