Reklama

Velikonoční hodování a koledování

Kam tenhle víkend vyrazit? Kde vám připraví to nejlepší velikonoční menu? Třeba tady:
Napsal Vydáno 03. duben 2015
Velikonoční hodování a koledování

1. Velikonoční brunch
V neděli 5. dubna proběhne od 12:30 do 15 hodin v restauraci CottoCrudo hotelu Four Seasons Prague velikonoční brunch, který si užijí hlavně rodiny s dětmi. Šéfkuchař restaurace Luca De Astis spolu se svým týmem připraví například tradiční italské speciality a o zábavu se postarají velikonočně laděné aktivity pro děti - například hledání a malování vajíček.
Slavnostní brunch nabídne lahůdky v rámci mozzarella baru, baru s rybami, ústřicemi, uzeninou, sýry a saláty. Nově bude obohacen o tzv. živé stanice, tedy místa, kde budou kuchaři v průběhu brunche připravovat pokrmy, jako například risotto, gratinovanou pastu a mnoho dalších pochoutek přímo před hosty. Nebudou chybět ani lahodné dezerty a bufet pro děti.
Velikonoční brunch stojí 1 690 Kč na osobu, děti do 6 let se mohou zúčastnit zdarma a děti od 6 do 12 let za poloviční cenu. 

O týden později, v úterý 14. dubna, proběhne ve stejné restauraci charitativní večeři pro Nadační fond Pink Bubble. Partnerem této akce se nově stává Česká filharmonie, která podpoří průběh slavnostního večera. V rámci charitativní večeře se uskuteční tichá aukce, prostřednictvím které budou moci hosté věnovat finanční prostředky do sbírky pro Nadační fond Pink Bubble. Jeho posláním je podpora mladých lidí trpících onkologickými onemocněními v průběhu léčby, rekonvalescence a při návratu do běžného života. Hosté si budou moci vychutnat speciální čtyřchodové menu. Cena vstupenky je 2 500 Kč na osobu.

www.cottocrudo.cz

Luca_De_Astis

2. Hostina bez práce

S přípravou velikonoční tabule a té správné atmosféry vám pomůžou v Sokolovně Průhonice. Jejich Take Away se odělo do pomlázky a vajíček a nabízí tradiční (i méně tradiční) velikonoční pokrmy. Od velikonoční vajíčkové pomazánky, přes masové pokrmy až po mazanec - to vše vám připraví tým šéfkuchaře Ladislava Douši, který patří k nejlepším kuchařským mistrům v České republice.
A když nebudete mít chuť na velikonoční jídla, zkuste něco z nového jídelního lístku.

www.sokolovnapruhonice.cz

Show_kitchen

3. Gastronomie v Českém Krumlově

Hostinec Depo v podhradí českokrumlovského zámku pořádá v neděli 5. 4. od 14 do 17 hodin akci Velikonoční Depo dětem. Děti budou pod vedením zkušeného kuchaře péct a zdobit perníková vajíčka a vlastnoručně zkrášlí i vyfouknutá slepičí vajíčka. Naučí se plést pomlázky a budou hledat velikonoční poklad. Zatímco si děti budou užívat velikonočních radovánek, dospělí mohou v klidu ochutnávat ze stylového menu – bude se grilovat beran a připraveny jsou i další velikonoční speciality. Vstup je zdarma.

www.depokrumlov.cz

Snimek_obrazovky_2015-04-03_v_16.44.42

4. Velikonoce v Kašperských Horách

Za oslavou svátků jara se můžete vypravit do Kašperských Hor, malebného šumavského městečka proslaveného těžbou zlata, a na nedaleký strážní hrad Kašperk, který je nejvýše položeným královským hradem v Čechách. Během prodlouženého velikonočního víkendu chystají speciální prohlídky, divadelní představení, koncerty, trhy…
Hrad Kašperk ovládnou Velikonoce od pátku 3. do pondělí 6. dubna. Doporučujeme nový prohlídkový okruh Život na hradě, zakončený audiovizuální podívanou, která návštěvníkům zprostředkuje výlet do středověku. V sobotu 4. a v neděli 5. dubna je navíc připraven speciální program. Na děti ve věku 6 až 11 let čekají interaktivní prohlídky nazvané Staň se rytířem, staň se princeznou! Kluci a holky si vyzkouší předměty, které se běžně používaly při životě na hradech v době středověku a také se naučí vybranému dvorskému chování. Začátky prohlídek jsou v sobotu a v neděli v 11.00 a v 13.00.
Úplnou novinkou je divadelní představení Mastičkář, které se odehraje v sobotu 4. a v neděli 5. dubna od 12.00, 14.00 a od 15.30 na hradním nádvoří, které se pro tuto příležitost promění ve středověké tržiště. Mastičkář je nejstarším českým dramatem z 1. pol. 14. století, i když spíše než o dramatickou zápletku jde o satirickou frašku, která měla za cíl prostého diváka pobavit. Účinkuje místní divadelní spolek Pachmajr.
A pokud jsou vám bližší zážitky spíše gastronomické, vypravte se do Nebespán café & apartments v Kašperských Horách. Jejich Velikonce budou hlavně čokoládové - budou se péct a zdobit sušenky, soutěžit o nejhezčí muffin anebo vyrábět dekorace.

Snimek_obrazovky_2015-04-03_v_16.49.47_copy


www.kasperk.cz
www.sumava.net/ickhory/
www.pamatkykasphory.cz

Kristýna Mazánková

Další články

Reklama