Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

10 avokádových toastů, které je až škoda sníst

Veronika Hong | 16. 06. 2017

Avokádový toast už dávno není jen o rozmačkaném avokádu, které natřeme na chleba. V dnešní době food bloggerů a kultu krásného jídla se dá očekávat, že se tato super potravina stane předmětem různého zdobení a vynalézavých způsobů, jak potěšit nejen chuťové buňky, ale i oči. 

Avokádo se stalo potravinou číslo jedna pro všechny, kteří chtějí žít zdravě, dostat do sebe dostatek energie a přitom nepřibrat. Avokádo je velmi výživné a obsahuje širokou škálu živin, včetně 20 různých vitamínů a minerálních látek. Obsahuje vitamín K, C, B5, B5, E, A, B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B3 (nacin), kyselinu listovou a prvky jako draslík, hořčík, mangan, měď, železo, zinek a fosfor.

V Amsterodamu dokonce otevřeli restauraci The Avocado Show, která podává jen pokrmy z avokáda. 

avocado
Zdroj: Instagram/TheAvocadoShow

Avokádo vládne kulinářskému světu a není se čemu divit. Navíc jeho struktura je perfektní pro ty, kteří si s jídlem rádi vyhrají. 

Podívejte se na nejkreativnější avokádové toasty, které je opravdu škoda sníst.