Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Cestování

10 tipů, proč se vydat v létě do Švýcarska

Švýcarsko je dle žebříčku Forbes nejbezpečnější zemí pro cestování pro letošní léto. Dojedete sem pohodlně autem a vyberete si z pestré nabídky ubytování od kempu až po wellness hotely. Nabídka aktivit uspokojí všechny vaše očekávání a nároky. Nechte se inspirovat 10 tipy pro vaši dovolenou na MojeSvycarsko.com.

Promotion | 26. 06. 2020

1. Grand Tour Švýcarskem

1.643 km dlouhá trasa vás provede 5 vysokohorskými průsmyky nad 2.000 m n. m., kolem 22 jezer, po vedlejších silnicích s krásnými výhledy a fotopointy. Cestou navštívíte 44 nejznámějších turistických míst a neminete ani všech 12 UNESCO památek Švýcarska.

PR Švýcarsko
Foto: Switzerland Tourism / Nico Schaerer 

2. Relax v přírodě

Hledáte naopak klidnější dovolenou v obklopení nádherné přírody? Vydejte se do půvabného údolí řeky Inn do Engadinu, na terasu nad Aletschský ledovec nebo nad Lucernské jezero do rodinného střediska Klewenalp. Tras pro procházky i delší pěší výlety všech úrovní náročnosti vás čeká bezpočet.

PR
Foto: Aletsch Arena AG

3. Švýcarské vlaky

Veřejná doprava ve Švýcarsku a obzvlášť švýcarské vlaky jsou legendami. Horské štíty, vodopády, jezera, ledovce, ale i palmy uvidíte na trasách zvučných jmen jako Bernina Express, Ledovcový expres, Gotthard Panorama Express nebo GoldenPass Line. Nechte si k jízdence Swiss Travel Pass vystavit Swiss Family Card a děti do 16 let s vámi budou cestovat zdarma.

PR
Foto: Rhätische Bahn / Christoph Benz

4. Gourmet zážitky

Nejlepší určitě je, ochutnat regionální speciality přímo na místě. Kam jinam se tedy vydat za čokoládou a sýry než do Švýcarska? Všechny AOC značky sýrů a výrobci čokolád mají i své ukázkové výrobny. Věděli jste, že Švýcarsko je také tradičním producentem vynikajících vín?

PR
Foto: Switzerland Cheese Marketing

5. Koupání v jezerech a řekách

Švýcarsko jako zásobárna vody pro celou Evropu, nabízí i dostatek příležitostí pro letní koupání a relax na březích jezer a řek. Termální lázně si můžete dopřát zejména v Engadinu a Wallisu.

PR
Foto: Tourismus Engadin Scuol Samnaun Val Müstair AG

6. Alpský adrenalin

Odpočinete si nejlépe při aktivní dovolené v horách? Milujete bublání adrenalinu při sjezdech single trailů na horském kole, při zdolávání via-ferraty, při sjezdu na raftech, při přecházení visutých mostů, při paraglidingu? Rájem pro vyznavače jízdy na horských kolech je Davos Klosters, tajným tipem pak může být paragliding u Schilthornu.

PR
Foto: Destination Davos Klosters / Martin Bissig

7. Města a hory

Švýcarská města se nazývají butiková, jsou malá a rázovitá, jejich charakter i architektura se liší region od regionu. Obvykle zvládnete jejich centra projít pěšky a často jsou malebně rozložena na březích řek a jezer v obklopení hor. V jediném dni tak vyjedete na domovskou horu a pokocháte se i krásami města. Vyzkoušejte malebný Lucern s dračí horou Pilatus.

PR
Foto: Switzerland Tourism / Ricardo Perret 

8. Děti vítány

Garantujeme, že děti všech věkových kategorií budou Švýcarskem nadšeni. Nejmenší si užijí nápaditá hřiště a starší ocení adrenalinové zážitky v lanových a bikových parcích, na lezeckých stěnách nebo přímo při turistice v horách.

PR
Foto: Switzerland Tourism / Bruno Augsburger

9. Návštěvnické karty

Dovolenou all-inclusive si mnozí spojují s jídlem a pitím bez příplatku. Ve Švýcarsku však dostanete mnohem více. Řada regionů nabízí turistům návštěvnické karty, se kterými získají místní lanovky, horské železnice, veřejnou dopravu, wellness a další služby zdarma.

PR
Foto: Switzerland Tourism

10. Clean & Safe

Pro turisty si Švýcarsko připravilo program Clean & Safe, který zaručuje bezproblémovou a bezpečnou dovolenou. Certifikováno je téměř 1.000 míst turistického ruchu.

PR
Foto: Destination Gstaad / Mattias Nutt