Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Zajímavosti o filmu Deník Bridget Jones: Odměna za nabrané kilogramy i inspirace klasickým románem

Info ikona
Bridget Jones

Herečka Renée Zellweger zanedlouho oslaví 54. narozeniny, což je ideální příležitost k tomu, abychom si bez výčitek pustili Deník Bridget Jones.

Mohlo by se vám líbit

I když od premiéry filmu Deník Bridget Jones uběhlo neuvěřitelných dvaadvacet let, jistě nám dáte za pravdu, že postava Bridget Jones je nadčasová. A proto vám přinášíme největší zajímavosti o tomto dnes již legendárním filmu:

1. Renée Zellweger nebrala natáčení filmu na lehkou váhu. I proto se rozhodla, že před první klapkou absolvuje třítýdenní stáž ve vydavatelské společnosti Picador, díky které „navnímá“ pracovní prostředí. Kromě její přímé nadřízené Camilly Elworth nikdo nevěděl, že Renée je herečkou. Camilla Elworth dokonce ve sloupku pro The Guardian později uvedla, že zástupkyně vydavatelky navrhla, aby Renée Zellweger přijali na plný úvazek.

2. Vzhledem k tomu, že postava Bridget Jones byla silnou kuřačkou, rozhodla se Renée Zellweger pro chytrý krok. Klasické tabákové cigarety vyměnila za bylinné.

3. Není žádným tajemstvím, že Renée Zellweger musela kvůli roli Bridget Jones přibrat 10 kilogramů. Nepříjemné nabíraní bylo vykoupeno poměrně zajímavou finanční odměnou. Podle zákulisních informací dostala Renée za každý nabraný kilogram zhruba dva miliony korun.

Zajímavosti o filmu Deník Bridget Jones
Mohlo by se vám líbit
Zdroj článku