Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

10 zajímavostí ze záhadného života Karla Lagerfelda

Info ikona
Karl Lagerfeld

Návrhář Karl Lagerfeld byl na výsluní módního průmyslu desítky let, ale jak dobře jsme znali muže za tmavými sklíčky brýlí, které nikdy nesundal? Sepsali jsme proto několik zajímavostí, které o životě kreativního ředitele módních domů Chanel a Fendi řeknou něco víc.

Karolína Peřinová | 19. 02. 2021

1. Není známé přesné datum jeho narození

Když do vyhledávače zadáte, kdy se narodil Karl Lagerfeld, z několika webových stránek vám vyskočí datum 10. září 1933. Zdánlivě naprosto jasný fakt, jenže slavný návrhář toto datum vyvrátil a tvrdil, že se narodil až v roce 1938. Zřejmě nezastával tvrzení, že věk je jen číslo.

2. Striptérky místo modelek

V roce 1993 vyslal na přehlídkové molo místo modelek pornohvězdu Moanu Pozzi společně s několika striptérkami. Šéfredaktorka časopisu Vogue Anna Wintour byla natolik pobouřena, že se během fashion show zvedla a odešla. Jak ale víme, později se z nich stali dobří přátelé.

3. Calvin nebo Karl?

Karl Lagerfeld ve svých kolekcích rád používal pravé kožešiny, proto ležel organizaci PETA, bojující za práva zvířat, dlouho v žaludku. Spor vygradoval v roce 2001, kdy šest členů ze jmenované organizace chtělo hodit po návrháři koláč s tofu. Ten ale omylem přistál na Calvinu Kleinovi, který naopak všechny zvířecí kožešiny odmítal.

Po smrti Karla Lagerfelda vydala PETA prohlášení, že s jeho odchodem končí éra používání zvířecí kůže a kožešin.

Info ikona
Calvin Klein

Calvin Klein po incidentu s tofu koláčem.

4. Za 13 měsíců zhubl skoro 42 kilogramů

Když se v roce 2001 objevil na veřejnosti, nikomu neuniklo, že znatelně zhubl. Uvedl, že za 13 měsíců shodil až 42 kilogramů. Dokonce vydal knihu, kde prozrazuje, jak toho dosáhl. Jeho kontroverzní know how obsahuje rady jako „dietu musíte brát jako formu trestu,“ „cvičte pouze patnáct minut třikrát týdně,“ a „pokud držíte dietu, měli byste zůstávat co nejvíce doma.“

5. Upřímnost nadevše

Karl Lagerfeld se nikdy nebál vyjádřit svůj názor, a to ani když byl značně nevhodný a byl směřovaný např. na členku královské rodiny. Princeznu Dianu tak označil za „hloupou“, zpěvačku Adele za „příliš tlustou“, pronesl, že se mu nelíbí obličej Pippy Middleton a vyjádřil svou nelibost k „malým ošklivým mužům“.

6. Vějíř jako #musthave

Karl Lagerfel měl období, kdy domov neopouštěl bez vějíře. Podívejte se sami.

Karl Lagerfeld a jeho nezbytný doplňek

7. Závislost na dietní cole

Návrhář byl schopný vypít deset plechovek dietní coly denně. „Piji ji od první minuty, co vstanu až do chvíle, kdy jdu spát. Dokonce si ji můžu dát uprostřed noci a i tak usnu. Nepiji kávu, čaj, nic jiného,“ uvedl v jednom z rozhovorů.

8. Miss Choupette

Miloval svou kočku Choupette. Možná až příliš. Staraly se o ní dvě chůvy, jedla s ním u jídelního stolu, stala se z ní módní ikona a dokoce má i svůj vlastní instagram. Navíc návrhář uvedl, že kdyby to bylo legální, rád by se s ní oženil. Kočka původně patřila Baptiste Giabiconimu. Lagerfeld ji jednou hlídal, zatímco jeho oblíbený model cestoval. "Když se vrátil, řekl jsem mu – sorry, Choupette je moje," uvedl návrhář.

Zobrazit příspěvek na Instagramu
Mohlo by se vám líbit