Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

24 fotografií, které dokazují, že se od stylu Sophie Loren můžeme i dnes učit

Info ikona
Sophia Loren

Sophia Loren slaví 87. narozeniny a je jisté, že pokud někdo patří ke světovým módním ikonám minulého století, pak je to rozhodně tato italská herečka. My jsme vybrali 24 fotografií z minulosti, které ukazují její přirozenou krásu a styl.

Karolína Peřinová | 20. 09. 2021

Ikona italského filmu, která v roce 1962 získala Oscara za snímek Horalka a v roce 1991 za celoživotní dílo, dnes slaví 87. narozeniny. Ať už Sophia Loren oblékla honosnou róbu, plavky, průhledný komplet nebo obyčejné šaty, dokázala vše vynést s grácií sobě vlastní a ne nadarmo ji svět považoval za sexuální symbol.

Část života prožila ve Francii a cit pro módu měla vždy v sobě. I když si ji většinou vybavíme s delšími vlnitými vlasy, v 60. letech nosila rovné objemné mikádo, které bylo v té době populární i v Československu.

V následující galerii si můžete prohlédnout ty nejikoničtější looky Sophie Loren z doby její největší slávy, tedy 50., 60. a 70. let.

Skutečná ikona Sophia Loren
Mohlo by se vám líbit

Urozené ženy, které se inspirovaly módním stylem Grace Kellyové

Jsou osobnosti, které se navždy zapsaly do módních dějin. A právě k těmto osobnostem řadíme americkou herečku Grace Kellyovou, jejíž módní vkus inspiroval v minulém století tisíce žen po celém světě. Nutno dodat, že se k těmto ženám řadily, a stále řadí, i členky královských rodin! Důkazem jsou svatební šaty vévodkyně z Cambridge nebo večerní róba, kterou oblékla princezna Diana.
marianne.cz