Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

24 hodin úspěšných žen III: Kristýna Leichtová

Co dělají ženy, které jsou velmi úspěšné v práci? Jak vypadá jejich den?

Redakce Marianne | 12. 11. 2012

Kristýna Leichtová

věk: 26 let

povolání: herečka

rodina: přítel

 

Kdyby to šlo, vyspávala by až do odpoledne. Ale protože je Kristýna zrovna v kurzu, okolnosti z ní udělaly workoholičku.

 

9.00 Vstávám, co nejpozději to jde, když nepracuji, spím klidně až do dvanácti, někdy i déle. K snídani si dám něco sladkého, třeba muffin. Ráda peču, takže občas mám doma něco vlastní výroby. Během hodiny se vypravím, přichystám sobě a příteli svačinu a vyrazím.

9.50 Odchod do divadla. Protože bydlím v centru, nejčastěji chodím do práce pěšky, občas jezdím na koloběžce.

10.00 Divadlo Hybernia. Zrovna zkoušíme muzikál pro děti Kapka medu pro Verunku, kde hraju Katku. Momentálně jsme ve fázi, kdy už jen pilujeme detaily, což mě baví mnohem víc, než když se se zkouškami teprve začíná. To bývá hodně prostojů a člověk se dost času načeká. Navíc sladit hraní, tanec a zpěv pro mě ze začátku vůbec nebylo lehké.

14.00 Zkoušky trvají čtyři hodiny, když skončí, zajdu si na rychlý oběd do divadelního klubu. Většinou si dám něco lehčího, třeba salát s tuňákem. Kdybych poobědvala knedlíky, byla bych odpoledne k ničemu.

14.30 Taxíkem se přesouvám na natáčení. Je to pokaždé někde jinde, hodně teď točíme exteriéry.

15.00 Líčení. Jde to rychle, točí se už delší dobu a maskérky přesně vědí, jak mě nalíčit. Většinou se u toho učím text k obrazu, který se zrovna bude točit. Mám praxi, takže to jde celkem rychle.

15.30 Točíme seriál Gympl, hraji servírku Veroniku. Každý obraz se musí několikrát vyzkoušet.

19.00 Konec natáčení, přesouvám se na představení do divadla Komedie. Pokud je to možné, jdu pěšky nebo jedu na koloběžce.

22.30 Příchod domů. Většinou v domácnosti nezvládnu o moc víc než vyndat věci z pračky, kterou jsem ráno před odchodem zapnula, záležitosti typu prach a koupelna si nechávám na chvíle, kdy je víc volna. Pokud zrovna běžím v televizi, tak se dívám. Ne že by mě to nějak uspokojovalo, ale je to obrovská škola. Sleduji jednotlivé záběry a říkám si: „Tady to jsi měla říct jinak, tady jsi měla zastrčit břicho.“ Občas se s přítelem učím novou roli, je také herec, tak mi nahrává.

0.00 Jdu spát.