Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

24 momentů, kdy Claudia Schiffer naprosto ovládla přehlídkové molo

Info ikona
Claudia Schiffer

Připomeňme si devadesátá léta a ikonické kolekce značek Chanel či Versace, kde Claudia Schiffer hrála vždy hlavní roli.

Eliška Vrbová | 25. 08. 2022

Claudia Schiffer je jednou z takzvaných originálních supermodelek společně s Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington a Lindou Evangelista. Od roku 1987, kdy ji v 17 letech objevili v klubu v Düsseldorfu, se z plaché teenagerky stala přední světová modelka. O pouhé dva roky později už figurovala v kampani značky Guess a právě tam si jí všiml samotný Karl Lagerfeld, který ji vzal pod svá křídla.

Mohlo by se vám líbit

10 zajímavostí ze záhadného života Karla Lagerfelda

Návrhář Karl Lagerfeld byl na výsluní módního průmyslu desítky let, ale jak dobře jsme znali muže za tmavými sklíčky brýlí, které nikdy nesundal? Sepsali jsme proto několik zajímavostí, které o životě kreativního ředitele módních domů Chanel a Fendi řeknou něco víc.
marianne.cz

Od konce 80. let až po celá léta devadesátá byla Claudia Schiffer zaručenou protagonistkou každé přehlídky módního domu Chanel. Často předváděla honosné haute couture róby, svatební šaty a doprovázela návrháře při jejich závěrečných děkovačkách. Claudia měla na přehlídkách na sobě ty nejikoničtější Chanel modely té doby, od růžového tvídového saka v roce 1991 až po bikini s Chanel logem v roce 1994.

Claudiino charisma zaujalo samozřejmě další návrháře, včetně Gianni Versaceho, který ji zařadil mezi své stálé supermodelky na většinu svých přehlídek, včetně kontroverzní kolekce Miss S&M v roce 1992. Donatella Versace na milánském fashion weeku v roce 2017 chtěla připomenout Gianniho odkaz, a tak si původní supermodelky pozvala, aby v závěru přehlídky předvedly obnovenou kolekci Metal Mesh.

V galerii si můžete prohlédnout ty nejzajímavější momenty Claudie Schiffer na přehlídkovém mole. Kromě Chanel a Versace modelů se nedá zapomenout na extravagantní šaty Thierryho Muglera, pastelové modely Chloé nebo interpretaci Diorova new looku od Gianfranca Ferrého. 

Zdroj: autorský článek

Legendární modely Claudie Schiffer
Mohlo by se vám líbit

Nejlépe placené modelky současnosti! Uspělo sesterské duo i čínská hvězda

Přemýšleli jste někdy nad tím, kolik vydělávají světové modelky? Věřte, že výsledná suma je opravdu zajímavá.
marianne.cz