Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Marianne bydlení

27 dóz na pečivo

Kam doma ukládáte čerstvé pečivo? Porozhlédli jsme se po našem trhu a zjistili, že možnosti ukládání jsou cenově dostupné a designově tak rozmanité, že si každý může vybrat nádobu, která ladí se stylem jeho bytu.

Redakce Marianne | 9. 10. 2012

Jak nakupovat?

Vybrat správnou dózu na pečivo není úplně jednoduché – měli byste při tom totiž myslet na ty, kdo ji budou používat. Možná se vám líbí zajímavý design a netradiční řešení, ale co když máte v rodině i babičku, která si s avantgardním zavíráním neporadí? Obecně platí, že pro ty, kdo právě technickým vychytávkám neholdují, je nejlepší vybrat nádobu s jednoduchým, logickým systémem otvírání, aby měli pečivo jedním hmatem k dispozici. Kromě designu a stylu byste se při výběru měli zaměřit i na praktickou stránku věci: kolik pečiva do dózy běžně ukládáte? Při výběru buďte radši velkorysejší, protože chlebník, z něhož rohlíky přetékají ven, už základní funkci neplní: netěsní, a pečivo tak není uchráněno ani před vlhkem, ani před osycháním. V našem výběru najdete nádoby malé i velké, z různých materiálů. Možná se vám zalíbí praktický typ, jehož zavírání tvoří rovnou prkénko na krájení  – finální výběr už je jen na vás.

1. Venkovské

Všichni, kdo mají rádi styl francouzského nebo anglického venkova nebo prostě žijí ve svém českém country, najdou tipy pro svůj styl právě zde.

2. Moderní

Hra s materiálem, barvou nebo zajímavým detailem, to je typický znak práce současných designérů. Navrhování užitých předmětů je jak práce, tak zábava.

3. Retro

Barevný, zábavný, a přitom praktický design, který známe z muzeí nebo domácností našich předků, se vrací v nové podobě. Byla by škoda nebrat ho na vědomí!chlebniky