Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

3 české značky kabelek, které oživí váš podzimní šatník

Info ikona
Kabelka Loro Oro

Nadčasovost, minimalismus a kvalita. Tyto vlastnosti spojují tři české značky vytvářející stylové kožené kabelky a další doplňky. Znáte už tvorbu od .about leather., Loro Oro a PBG? My vám prozradíme, jaké novinky chystají na letošní podzim.

Eliška Vrbová | 26. 09. 2020

Barbora Musilová pod autorskou značkou .about leather. uvádí novou kolekci .be sinful., kterou tvoří elegantní kabelky a ledvinky z černé kůže zdobené tepanými kříži od šperkařky Veroniky Ďuricové alias Dick Wolf. Hříšný ráz .be sinful. vychází z tématu letošního Designbloku, kterým je vášeň. Kolekce bude poprvé k vidění na Designbloku od 7. do 11. října v prostoru Gabriel Loci nedaleko Kinského zahrady na Praze 5. „Chtěla jsem zkusit svoje kabelky a ledvinky posunout novým směrem. Skvěle mi k tomu pasovala vášeň jako téma letošního Designbloku. Vznikla tak pro mě na první pohled netypická kolekce. I tak jsem ale chtěla, aby se jednalo o dobře nositelné kousky, které svým majitelkám budou v šatníku dělat radost opravdu dlouho,“ vysvětluje designérka. Tváří kampaně .be sinful. se stala Klára Issová. Jako u minulých kampaní v případě Elišky Křenkové a Jenovéfy Bokové zůstala návrhářka ve vodách své bývalé profese ve filmovém průmyslu. Kabelka a ledvinka .be sinful. budou k dostání pouze na objednávku přes aboutleather.cz nebo osobně na adrese Čechova 33, Praha 7. Vystavené budou v Showroom., Klimentská 3, Praha 1.

.about leather.

Pokud sledujete na Instagramu české módní influencerky, pak jste kabelky značky Loro Oro nemohla přehlédnout. Kabelky navržené v Česku a vyráběné v Itálii se staly už neodmyslitelnou součástí tuzemské fashion scény a nyní Loro Oro přichází s novou edicí těchto kožených skvostů. V první části edice najdete dva modely v zemitých odstínech. Oba modely jsou dostupné v hladké i croco kůži. Do kampaně k této edici značka vybrala zemité barvy a přírodní materiály, které evokují nadcházející období. S předchozí kolekcí se u Loro Oro přihlásili, stejně jako mnoho světových značek, ke zrušení sezónnosti. Nové kolekce už proto značka nechce definovat přívlastkem “jarní” nebo “podzimní”. Nadčasovost barev a tvarů zaručuje naprostou variabilitu nošení napříč ročními obdobími i událostmi. Kabelky jsou k dostání na e-shopu www.lorooro.cz.

Loro Oro

Nadcházející kolekce značky PBG je očekávanou novinkou roku. Jedná se o kabelky typu Tote bag tentokrát ve spolupráci s českou blogerkou a fotografkou Nicole Kudělkovou. „Nicole v módě propaguje udržitelnost, lokální značky a v jejím šatníku nalezneme jen nadčasové kousky. Její osobitý styl a vášeň pro módu, design a architekturu byly pro nás hlavní inspirací,“ říkají Aneta Vojtová a Tereza Mayer, tvůrčí duše značky PBG. „Spojením důmyslného zpracování s šarmem a originalitou Nicole Kudělkové vznikla nová kabelka, která vás bude doprovázet po celý den. Ke kabelce jsme navrhli i vyjímatelné psaníčko, které poslouží jako pouzdro na drobnosti i jako drobná kabelka na drink. Navíc v kolekci je ke kabelce navržen hedvábný šátek s jedinečným designem od návrhářky Anny Schwitzer,“ dodávají Aneta s Terezou. Kousky jsou vyrobené z italské kůže v barvě pudrové růžové, která byla namíchána přesně pro tuto kolekci. Kabelky PBG ve spolupráci s Nicole Kudělkovou představí na letošním Designbloku.

PBG