Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Rodina a děti

3 dárková faux-pas, kterým se letos vyhněte

Taky každý rok doufáte, že týden před Vánocemi ulovíte všechny dárky na jednom místě? A už se vám to někdy povedlo? Asi těžko, viďte. Nedělejte letos tu stejnou chybu a vyhněte se těmto dárkům:

Promotion | 13. 10. 2017

Kosmetický balíček

Na poslední chvíli, když už vážně nevíme, jaký dárek vybrat, uděláme nájezd na drogerii. Každému vezmeme jeden kosmetický balíček a je to. No ne?

Takovým dárkem akorát dáváme najevo, že jsme si nevěděli rady. A že jsme o dárku vůbec nepřemýšleli. Totéž platí o ponožkách, teplých rukavicích a podobných pokladech, u kterých do poslední chvíle nevíme, pro koho vlastně budou.

Tip: To samozřejmě neplatí ve všech případech. Pokud se jedná o balíček kosmetiky oblíbené značky vaší maminky/kamarádky/kolegyně, pak jim takové vánoční dárky jistě udělají radost.

Neznáte správnou velikost? Oblečení nekupujte!

Při nákupu oblečení pro někoho jiného riskujete hned dva trapasy. Z prvé je těžké trefit se někomu jinému do vkusu. Za druhé je ještě těžší odhadnout velikost. A není nic nepříjemnějšího, než rozbalit kousek oblečení o dvě velikosti větší nebo menší. Zvláště ženy bývají na toto téma citlivé a neodhadnutá velikost je může urazit. Pokud si nejste velikostí stoprocentně jistá, raději oblečení nikomu nekupujte.

Tip: Vybírat dárky pro děti, babičky či jiné příbuzné někdy není zrovna lehké. Mrkněte na vanocni-darky.cz, kde najdete super tipy na dárky pro tatínky, maminky, babičky i děti.

Příliš drahý nebo příliš laciný dárek

Vánoční trapas nastává ve chvíli, kdy neodhadnete, za kolik je vhodné dárek pořídit. Když máte pro kamarádku jen vtipnou drobnost za pár korun a vy od ní dostanete luxusní parfém, cítí se nepříjemně obě strany. Zkuste se raději předem domluvit na maximální částku, za kterou budete dárek pořizovat.

Tip: Můžete to pojmout i vtipnou formou. Stanovte si třeba jako maximální částku 70Kč a můžete se vsadit, kdo sežene lepší věc!