Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

3 jednoduché tipy, jak si udržet energii celý den

Dopoledne jsme produktivní a svěží, ale jakmile se vrátíme z oběda zpátky k práci, nastanou potíže. Začneme zívat, máme dojem, že si usteleme nejlépe rovnou na stole a že jedinou věcí, která nás v tu chvíli zajímá, je spánek. Jak s tím bojovat?

Redakce Marianne | 2. 06. 2014


1. Zacvičte si

Pohyb je klíčovým faktorem k udržení energie. Možná vám to přijde jako paradox, ale když si v kanceláři nenápadně zacvičíte – uděláte pár dřepů, protáhnete se, projdete –, únava odejde. Vaše tělo se nabudí a tento efekt bude trvat nejméně hodinu! Pokud jste unavení o víkendu, můžete alespoň na dvacet minut vyrazit na kolo, výsledek bude stejný.

2. Pozor na odkládané buzení

Nastavte si rovnou čas, kdy potřebujete vstát. Když budete budík odkládat, během dne se budete cítit vyčerpanější a večer vám bude dělat problém usnout. Pokud čas buzení neustále posouváme, rozhodíme ve svém těle přirozené hodiny. Řešením je tedy zaklapnout budík a pár minut si klidně poležet, než se proberete.

3. Nezapomínejte na svačinu po obědě

Měli bychom jíst pravidelně – nejlépe po třech až čtyřech hodinách. Jestliže si tedy dáte oběd v pravé poledne, neměli byste opomenout odpolední svačinu kolem třetí hodiny. Zkombinujte jídlo tak, aby v sobě obsahovalo vyvážený poměr proteinů, tuků a komplexních sacharidů. Pohlídejte si, abyste se vešli zhruba do 300 kalorií, což je počet, který vás zasytí, ale nepřejí. Můžete si sestavit svačinu například z celozrnného chleba s medem a sklenice nízkotučného mléka nebo jogurtu a jablka.

Související články