Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

3 tipy, jak uspořádat skvělý vánoční večírek

Vánočními večírky se to kolem vás jenom hemží a vy jste dostala nápad jeden takový uspořádat? V tom případě se vám bude hodit několik tipů, na co při pořádání takového večírku nezapomenout. Zařadili jsme i několik rad designéra interiérů a organizátora akcí Davida Monna, který pořádal například Obamovu státní večeři v Bílém domě.

Eliška Vrbová | 18. 12. 2017

Zapomeňte na téma

David Monn říká nejen, že váš večírek nemusí mít žádné téma, ale dokonce, že by žádné mít neměl. "Nejsem na tyhle tematické party," přiznává Monn. "Využijte své osobnosti a toho, co se líbí právě vám," dodává. Pokud Vánoce máte ráda a vánoční atmosféru si užíváte, večírek může mít vánoční tematiku, ale nemělo by to být strojené. Měla byste do příprav dát kousek sebe.

Méně je více

Ano, lidé zčásti chodí na večírky hlavně kvůli jídlu a pití. Ale také by se někteří z nich i rádi pobavili s tím, kdo party pořádá. Takže si toho neberte na starosti tolik. Víme, to se nám snadno říká, jakmile začne zvonit zvonek a každý má tisíce otázek okolo toho, kam si má pověsit kabát, je těžké povinnosti hodit na někoho jiného. Ale něčím si můžete přeci jen práci s přípravami ulehčit, a to tak, že jídlo na večírek objednáte. Pokud se chcete blýsknout nějakým svým receptem, připravte jeden pokrm, ale zbytek nechte třeba na cateringové firmě. Nebo poproste kamarádky, aby vám s přípravou občerstvení pomohly.

Zvolte vhodnou vůni a hudbu

Samozřejmě, že výzdoba je důležitá, ale neméně důležité je zaměřit se i na výběr vůně a hudby. "Pokud jdete po městě a uvidíte tu nejkrásnější zahradu, jakou jste kdy viděli, ale zároveň uslyšíte sbíječku, už v té zahradě zkrátka nejste," říká David Monn. Skutečný pocit a zážitek máte až právě v kombinaci s vůní a příjemnou hudbou. Hosté vám za to poděkují, uvidíte.