Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

3 trendy účesy, které zvládnete i bez kadeřníka

Info ikona
Trendy účesy

Chcete vytvořit rychlý a jednoduchý účes, který si nezadá s profi výtvorem kadeřníka? Je to opravdu jednoduché!

Markéta Vörös | 18. 09. 2020

Čarování s ofinou

Ideální pro všechny typy vlasů

ofinou může být někdy potíž – kdo ji nikdy dříve neměl, může ho překvapit, kolik údržby vyžaduje, aby se nekroutila, kam nemá. Stačí ale pár triků a zkrotíte i „neposlušné“ prameny.

Krok za krokem: Jak zkrotit ofinu?

1. Po mytí vždy ofinu vyfoukejte – když ji necháte zaschnout přirozeně, bude se vám kroutit a prameny budou směřovat do různých stran.

2. Až budete sušit ofinu vyfukováním, zkuste ji od kořínků zvednout kartáčem, dokud vlasy nebudou téměř suché. Pak foukejte vzduch směrem dolů na horní část ofiny, aby se tvar „změkčil“. Tím získáte malý objem a okrajová část bude přirozeněji sedět na čele. Ideální je pro to vysoušeč vlasů Dyson Supersonic s nástavcem „stylingový koncentrátor“, který vytváří kontrolovaný proud vzduchu o vysoké rychlosti.

3. Chcete-li vytvořit nový a neotřelý styl, zkuste okraje ofiny tvarovat směrem od obličeje. 

4. Finálně aplikujte objemový pudr Tecni.Art Super Dust od L’Oréal Professionnel, který zlepší texturu vlasu. Upravte do hladka. 

ČTĚTE TAKÉ: Vlasová inspirace: Delší bob aneb Lob

Pohodové plážové vlny

Ideální pro zvlněné a kudrnaté vlasy

K létu patří uvolněný ležérní styl a plážové vlny! Díky difuzéru, který nasadíte na vysoušeč vlasů, můžete tyto přirozené kadeře vytvořit raz dva! Nástavec je zkonstruován tak, aby rovnoměrně rozptyloval vzduch, čímž se snižuje kudrnatost vlasů a vznikají krásné kadeře.

Krok za krokem: Jak vytvořit jemné vlny?

1. Po umytí z vlasů jemně vytlačte přebytečnou vodu z vlasů.

2. Naneste zvlhčující krém určený pro hydrataci přírodních vln a kadeří (zkusit můžete řadu Hair.Resort od Kevin.Murphy), a buďte při tom velkorysí!

3. Poté si vezměte hřeben se širokými zuby a rozčešte vlasy.

4. Nasaďte na vysoušeč vlasů difuzér a nastavte foukání vzduchu na nízkou hodnotu. Díky tomu se nenaruší přirozený tvar vlasů.

5. Nejprve vysušte horní část vlasů, aby se zachoval objem. Toho lze dosáhnout nakloněním hlavy vzhůru nohama a sušením u kořínků vlasů.

6. Nyní si vezměte jednotlivé prameny a vložte je do difuzéru. Při umísťování vlasů do difuzéru dbejte, aby byly blízko pokožky hlavy a docházelo jen k minimálnímu pohybu. Snažte neotáčet a nehýbat difuzérem z místa na místo, to by mohlo narušit přirozené kadeře a vlasy by byly příliš kudrnaté.

7. Tento postup opakujte po celé hlavě, dokud není zcela suchá. Poté techniku ​​opakujte pomocí studeného vzduchu, abyste vlny zafixovali.

8. Nakonec pomocí spreje zvýrazněte vlny a kadeře a upravte je do požadované podoby.

Elegantní drdůlek

Ideální pro všechny typy vlasů

Vytvořte si jednoduchý a elegantní účes. Je ideální na dny, kdy máte "bad hair day" a navíc po ránu pořádně rušno. 

Krok za krokem: Jak vytvořit lesklý drdol?

1. Začněte tím, že všechny poletující vlasy navlhčíte trochou vody.

2. Vezměte si styler Dyson Airwrap s vyhlazovacím kartáčovým nástavcem, který umí narovnat jakékoliv kudrnaté a vlnité vlasy.

3. Pomocí gumičky stáhněte vlasy do nízkého culíku na temeni hlavy a nasměrujte pramen zpět zátylku, aby vznikl ležérní drdůlek. Vlasy rovnoměrně uhlaďte po obou stranách a vyhlaďte kolem uší.

4. Omotejte zbývající culík kolem drdolu a připevněte jej pomocí sponek, takzvaných pinetek. Zafixujte sprejem.

5. Pokud ještě někde zůstaly poletující vlásky, postříkejte je lakem (doporučujeme lak na vlasy Coco Loco s božskou vůní kokosu od Lee Stafford) a uhlaďte na patřičné místo kartáčkem na zuby.

ČTĚTE TAKÉ: Natrénujte perfektní drdol podle modelky Rosie Huntington-Whiteley