Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

4 české a slovenské festivaly, které ještě stihnete do konce léta

Od festivaly nabitého začátku července už pár dní uběhlo a vy buď možná stále vstřebáváte zážitky a těšíte se na další nebo naopak litujete, že jste zatím návštěvu žádného festivalu nestihla. Pro obě možnosti tu máme řešení v podobě tipů na čtyři tuzemské či slovenské festivaly, na něž ještě můžete dokonce léta vyrazit.

Eliška Vrbová | 17. 07. 2017

Colours of Ostrava

19. – 22. července, Dolní Vítkovice

Zřejmě každoročně vůbec nejočekávanější hudební festival u nás, který přiváží ta největší jména různých žánrů, a navíc se odehrává ve velmi specifických prostorech – to jsou Colours of Ostrava, které propuknou už pozítří. Letos přijedou například američtí alternativní rockeři Imagine Dragons, britští multižánroví Jamiroquai, písničkářka Norah Jones nebo indie rockový kvartet alt-J. Nejen hudbou nabitý kvalitní program je u tohoto festivalu samozřejmostí. Vstupenky na celý festival nyní koupíte za 2890 korun, VIP vstupenky za 4900 korun a jednodenní pak za 1990 korun.

Letní filmová škola

28. července – 6. srpna, Uherské Hradiště

V Uherském Hradišti už po čtyřicáté třetí proběhne na přelomu července a srpna největší nesoutěžní filmový festival v České republice. Festival, který vám dá podle pořadatelů jedinečnou možnost vidět filmy, co jinde neuvidíte. Letos se hned pět programových sekcí zaměřuje na švédskou kinematografii, nechybí však i sci-fi, britský Heritage film nebo studentské filmy. V rámci doprovodného hudebního programu vystoupí například Vojtěch Dyk & B-Side Band, Tata Bojs či Ivo Kahánek se svým klavírním recitálem. Devítidenní akreditaci koupíte za 1800 korun, ale můžete si letos poprvé pořídit akreditaci i na jakýkoliv jiný libovolný počet dní. Jednodenní stojí 350 korun, dvoudenní 650 korun, třídenní 900 korun a tak dále.

Sázavafest

3. – 5. srpna, Světlá nad Sázavou

Festival s přízviskem „čistý“ už dospěl k sedmnáctému ročníku. Pokud si ráda poslechnete spíše domácí interprety a nejsou vám moc sympatické festivaly olbřímích rozměrů, jako například Colours of Ostrava, je Sázavafest tím pravým pro vás. Vojtěch Dyk & B-Side Band, Xindl X, Čechomor, Miro Žbirka, Aneta Langerová a mnoho dalších interpretů z tuzemské hudební scény rozezní začátkem srpna kouty Světlé nad Sázavou. Vstupenky koupíte ještě do konce července za 1190 korun, pak už půjde cena nahoru.

Grape

11. – 12. srpna, Letisko Piešťany

Pokud holdujete spíš lehce alternativním žánrům a celkově hipsterské atmosféře festivalu, jeďte rozhodně na Slovensko na zatím velmi mladý festival Grape. Tam na osmém ročníku uslyšíte britské Two Door Cinema Club, německé Moderat, novozélandské The Naked and Famous nebo mladého britského písničkáře Toma Odella. Vstupné je teď až do konání festivalu za 55 euro, na místě si pak připlatíte o pět euro více.

Které tři české a jeden slovenský festival ještě letos stihnete?

Související články

Zábava

<span>Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?</span>

Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?

Zábava

<span>Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?</span>

Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?

Zábava

<span>Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost </span>

Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost

Zábava

<span>KVÍZ: Kdo byli Kapuleti a Montekové? Otestujte své znalosti o díle Williama Shakespeara</span>

KVÍZ: Kdo byli Kapuleti a Montekové? Otestujte své znalosti o díle Williama Shakespeara