Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

4 domácí tipy, jak obnovit krásu svých vlasů

Krepatí se vám vlasy? Jsou mastné? Snadná pomoc! S těmito pomůckami, které najdete v každé domácnosti, s každým problémem hravě zatočíte.

Redakce Marianne | 31. 07. 2014


Krepatění

Pomůcka: med

Honey

Přírodní zvlhčující látky, jako je např. med, jsou těmi pravými zachránci proti krepatění vlasů. Pomáhají vašim vlasům udržet vlhkost, a tím tak případnému krepatění zabrání.

Maska z medu:
1 polévková lžíce medu

¼ hrnečku kondicionéru

Vmíchejte med do kondicionéru a pomalu vetřete do čistých a vlhkých vlasů. Přikryjte si vlasy plastikovou čepicí a nechte 15 minut působit. (Teplo, které se pod čepicí vytvoří, pomůže medu lépe se vstřebat.) Poté opláchněte vlažnou vodou.

Mastné vlasy

fresh-mint

Pomůcka: máta

Máta stahuje póry na kůži a tak pomůže zbavit se přebytečného mazu.

Péče pomocí mátového čaje:

3 pytlíky mátového čaje

½ hrnečku horké vody

Ponořte sáčky do vroucí vody a nechte několik minut louhovat. Oplach musí mít správnou koncentraci, aby působil, jak má. Nechte vychladnout. Použijte ve sprše, jakmile si vmasírujete do vlasů šampon. Namočte v čaji odličovací tamponek a tím pak ošetřete vlasovou pokožku. Ponechte ve vlasech po dobu pěti minut a poté opláchněte. Pokračujte použitím kondicionéru, jak jste zvyklí.

Poškozené vlasy

Rosemary

Pomůcka: rozmarýn

Existují důkazy, že rostlinné esenciální oleje, např. v rozmarýnu, podporují růst nových vlasů.

Vlasové tonikum z rozmarýnu:

hrstka čerstvého rozmarýnu

4 hrnečky vroucí vody

Přelijte čerstvý rozmarýn vroucí vodou a nechte asi 20 minut louhovat. Poté přes sítko proceďte a nechte zchladnout. Jakmile je tonik studený, přelijte jej do rozprašovače. Po umytí šamponem nastříkejte tonik po celé délce vašich vlasů, včetně pokožky. Zaměřte se převážně na kořínky. Vlasy pročešte a nechte působit asi čtvrt hodiny. Opláchněte a použijte kondicionér.

Teplem poškozené vlasy

avocado-heart-400x400_copy

Pomůcka: avokádo & olivový olej

Barvení vlasů a jejich následná tepelná úprava mohou poškodit vaše vlasy. Avokádo a olivový olej jsou plné mastných kyselin a bílkovin, které pronikají hluboko do vlasů a vracejí jim ztracený lesk.

Péče na vlasy z avokáda a olivového oleje:

¼ středně velkého avokáda

½ polévkové lžíce olivového oleje

Rozmačkejte avokádo vidličkou a přidejte olej. Vyšlehejte metličkou, až bude mít směs krémovou konzistenci. Vmasírujte do čistých, vlhkých vlasů. Nechte působit 20 minut a poté důkladně opláchněte teplou vodou.