Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

4 snadné cviky pro pevné tělo, které zaberou jen patnáct minut

Existuje spousta fitness pomůcek a přístrojů, které vám pomohou zhubnout a udržet si hezkou postavu. Ovšem existuje jeden, který velmi často přehlížíme: Vy sama! Vaše tělo je nejlepším fitness nástrojem, který máte.

Redakce Marianne | 10. 02. 2014


Kolikrát týdně zvládnete chodit do fitka? Dvakrát? Nebo ani to ne? Mám kamarádky, které odmítají fitness centra, a to hlavně proto, že jim trvá skoro hodinu, než tam dojedou, a tak raději cvičí doma. Podle osobní trenérky Amandy Russel z New Yorku na tom není nic špatného – existují totiž snadná cvičení, která nezaberou víc než patnáct minut denně. Právě ona vymyslela sadu následujících cviků, které zlepší vaši kondici a zrychlí váš metabolismus, což vám umožní spálit více kaloríi během tréninku i po něm. Ideální je, abyste cvičila 2–3× týdně.

Squat and Kick

1211-athome-1

Postavte se s nohama mírně rozkročenýma na šířku ramen, zvedněte ruce nad hlavu a sepněte je. Lokty směřují do stran (a). Pokrčte kolena, jako byste si chtěla sednout, hýždě směřují co nejdál dozadu (b). Zatlačte do země nohama, rychle se zvedněte a vykopněte pravou nohu před sebe (c). Opakujte s druhou nohou a střídavě vykopávejte nohama po dobu asi 3 minut.

Jumping Lunge

1211-athome-2

Levou nohou ukročte dopředu a pravou jděte do výpadu (a). Vyskočte ze země (b), ruce směřují lokty dopředu k obličeji, nohama provádíte cvik, jako kdybyste střihala nůžkami. Potom udělejte výpad pravou nohou vpřed a levá noha směřuje dozadu (c). Opakujete několikrát za sebou.

Stacked-Foot Push-up

1211-athome-3_1

Push-ups, nejslavnější a nejefektivnější cvičení – kliky. Posilujete jimi ramena, záda, břicho i nohy. Lehněte si, opřete se rukama o zem. Jednu nohu položte na horní stranu paty tak, že pouze spodní noha drží vaše tělo (a). Pokrčte ruce tak, abyste se hrudníkem téměř dotýkala podlahy (b). Dopřejte si na zemi pauzu a pak zatlačte zpět do výchozí polohy.

Cross-Body Mountain Climber

1211-athome-4

Lehněte si na zem, natažené ruce opřete dlaněmi o zem a nohy mějte rovně natažené – opírají se o zem špičkami prstů, paty směřují nahoru. Záda mějte napnutá, nevystrkujte hýždě ani se nijak neprohýbejte (a). Poté zvedněte pravé koleno k levému kolenu (b), pokuste se kolenem dotknout levého lokte. Nohy prostřídejte rychlým tempem.

Více na: http://www.womenshealthmag.com/