Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

4 tipy, jak chránit vlasy před zimou

Chlad, vytopené místnosti, nošení čepic – tím vším vlasy trpí. Ale žádnou paniku. Víme, jak o ně pečovat, aby byly ve formě, i když venku zrovna chumelí.

Soňa Kotulková | 4. 01. 2016
Foto: Profimedia
 
1. Hydratujte!
Mráz a střídání teplot vlasy vysušují. Proto pak poletují a elektrizují. Důležité je jim proto dodat dostatek hydratace. Ideální je kombinace vlasový šampon a kondicionér a před foukáním je ošetřit ochranným vyživujícím sprejem. Uhladí je a dodá jim pružnost. Skvělé jsou například hydratační sprej Hydra Force, Hydrasource Biolage, Matrix od 270 Kč nebo proteinový sprej Label.m za 441 Kč.
KSVL1768.jpg
 
2. Volte vhodný fén
Fénování může vlasy ještě více vysušit. Existují však speciální iontové fény, díky kterým mikromolekuly vody pronikají hlouběji do vlasů, takže jejich použití obnovuje rovnováhu vlhkosti a uzavírá vlasovou kutikulu. Doporučujeme také při běžném foukání (pokud netvarujete účes) používat funkci chladného vzduchu. Iontovou technologii už má většina dobrých značek, my máme skvělou zkušenost s fény Bioionic nebo Valera
ionizacni-fen-swiss-light-5300-avant-1_copy_copy.jpg
 
 
3. Češte se chytře!
Naše prababičky říkávaly, že k získání vysokého lesku stačí vlasy stokrát prokartáčovat. Vy tohle dělat nemusíte. Zkuste iontový kartáč – při česání do vlasů pronikají kladné ionty, a proto vlasy nepoletují a jsou krásně hladké a lesklé. Vynikající je například kartáč na vlasy Satin Hair 7 Brush od značky Braun. Iontová tryska uvolňuje miliony aktivních iontů, které vytvoří auru kolem vlasů. Aktivní ionty fungují podobně jako kondicionér.
BraunSatinHair_copy_copy_copy.jpg
 
4. Vsaďte na oleje
Olivový, jojobový, kokosový olej – skvěle vyživí vlasovou pokožku i délky vlasů. Naneste je na suché vlasy i na kůži před mytím. Klidně na hodinu i více! Pak vlasy dvakrát umyjte jemným šamponem. Pokud malé množství oleje (kapičku!) rozetřete mezi dlaněmi, snadno vlasy uhladíte a vyživíte suché konečky. My nedáme dopustit na kokosový olej Saloos za cca 210 Kč. 
Snímek_obrazovky_2016-01-04_v 15.18.01.png