Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

4 tipy, jak si vybrat dámskou kabelku

Kabelka není jen módní doplněk, je to nutnost, bez které se my ženy neobejdeme. Odejít z domu bez kabelky? Ani omylem! Jak si ale vybrat tu pravou, která nám poslouží ve všech směrech?

Redakce Marianne | 24. 06. 2014


Vyrábějí se v různých velikostech, tvarech, vzorech i barvách. Nestačí mít jednu, ideální je mít jich několik, které můžete střídat podle situace. Ovšem vybrat si ji není vždy ten nejsnadnější úkol. Měla by totiž plnit několik základních funkcí.

Myslete na to, k čemu ji potřebujete

To je jedno z nejdůležitějších kritérií. Nosíte-li kabelku, ve které máte maximálně dvě tři věci, pak není důvod mít ji velkou – byla by pak až moc prázdná a nevypadala by dobře. V případě, že v rámci svého zaměstnání chodíte často na různé schůzky a potřebujete s sebou nosit i složky, desky atd., potřebujete větší kabelku, do které se vejde vše potřebné. Když se chystáte jen do divadla nebo někam, kam vám stačí pouze peněženka, doklady a nějaké kosmetické drobnosti, pak stačí kabelka menší.

advertising_custom

Kabelka k vaší postavě

Možná vám to připadá zbytečné, ale věřte, že i tvar kabelky je důležitý, a to v závislosti na vaší tělesné konstituci. Jste-li baculatější a máte široké boky, pak si vyberte kabelku, která vám nebude přidávat kila navíc. Určitě se k vám nehodí kabelka s dlouhými uchy – vypadala byste nerovnoměrně a mnohem silnější. Jste-li malá a hodně štíhlá, nevybírejte příliš velké tašky. Pokud jste vysoká, pak máte výhodu – vysoké ženy mohou nosit jakékoli kabelky, každá na nich bude dobře vypadat. Silnějším ženám pasují spíše kabelky tenčí, do kterých se sice vejde to, co potřebujete, ale které vám nepřidají na centimetrech. Ideální je, když si při nákupu přehodíte kabelku přes rameno a podíváte se na sebe do zrcadla.

leather-handbags1

Barva a váš outfit

Barva je další faktor, který je dobré mít na paměti. Zejména tehdy, když se chystáte někam na večírek, party nebo setkání, je dobré sladit kabelku s ostatním oblečením. Máte-li tmavě šedé nebo modré oblečení, bude se vám hodit černá barva. K chladnějšímu barevnému oblečení můžete použít kabelky, které jsou střízlivější. Máte-li na sobě něco divočejšího, například v etnickém stylu nebo něco s korálky či výšivkou, raději zvolte tradiční kabelku v červeném, hnědém nebo žlutém odstínu. Pokud si nejste jistá, kupte si kabelku v neutrální barvě, která se hodí k jakýmkoli šatům.

Kinds-Of-Women-Handbags-5

Kvalita pro každodenní použití

Pokud potřebujete kabelku pro každodenní nošení, pak myslete i na materiál. Ty hodně levné jsou obvykle nekvalitní a může se stát, že se vám utrhne ucho nebo se začne trhat. Vybírejte i takové, které jsou omyvatelné a dají se snadno udržovat. Vhodné jsou kožené kabelky, které jsou odolné a vydrží i pár let.

Dnes s námi můžete soutěžit v naší letní soutěži na http://leto.marianne.cz o kabelku Roos firmy GOSHICO.