Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

4 tipy, jak zhubnout do plavek

Plavková sezona pro vás rok co rok znamená noční můru? Učiňte tomu letos přítrž! Začněte hubnout včas, a uvidíte, jak spolu s prvními kily půjdou dolů i vaše obavy.

Redakce Marianne | 7. 03. 2013

Tip č. 1: dejte si načas

Zapomeňte na drastické diety. Dlouhodobé hladovění vám možná ze začátku nějaké to kilo dolů přinese, ale vzpomeňte si na starý známý jojo efekt… K vysněné postavě vykročte správnými návyky během stolování. Je prohřeškem nejen proti etiketě, ale i proti štíhlé postavě do sebe jídlo bez rozmyslu naházet. Dejte si opravdu načas!

Jezte soustředěně a pomalu, nejlépe dvacet minut. Přibližně takovou dobu totiž trvá mozku, aby vám vyslal signál, že jsme sytí. Pokud jíte rychle a příliš hltáte, zkonzumujete více, než opravdu potřebujete, a po jídle se budete cítit zbytečně přejedení. Osvědčený fígl je také jíst z menších talířů. Porce na nich totiž vypadá opticky větší. Do jídelníčku zařaďte chilli papričky, jež zrychlují metabolismus, a výrazně tak pomáhají právě při hubnutí.

Tip č. 2: pravidelnost

Bez pohybu to zkrátka nejde! Se cvičením příliš neotálejte. Viditelné změny začínají být vidět nejdříve po pěti týdnech, takže čím dříve začnete, tím dříve se dostaví kýžený výsledek. Vsaďte na pravidelnost – stačí vám třicet minut třikrát týdně.

Vyzkoušet můžete například síť fitness posiloven Expreska, která je pouze pro dámy. Zdejší cvičební program vám zabere pouhých třicet minut a výsledný efekt je vidět již za pár týdnů. Během půlhodinky intenzivního tréninku si procvičíte svaly, zpevníte tělo a zrychlíte metabolismus. Jedná se o metodu kruhového tréninku, během kterého vystřídáte až osm různých hydraulických strojů. Více se dozvíte na www.expreska.cz.

Expreska_zdroj_fota_expreska

Tip č. 3: sklenice vody

Nezdá se to, ale malý zázrak udělá i sklenice vody vypitá před každým jídlem. Umí totiž vyvolat dojem sytosti. Průzkumy dokazují, že lidé, kteří před jídlem vypijí jednu až dvě skleničky vody, následně zkonzumují o 75 až 90 kalorií méně. Dbejte však na dostatek tekutin během celého dne. Nárazové pití vám totiž vůbec neprospěje. Všechny takto narychlo vypité tekutiny rychle vyloučíte a můžete i výrazně zatížit své ledviny.

Depositphotos_5846446_xs

Tip č. 4: odvykačka

Nastartovali jste proces hubnutí na celé obrátky? Pak zapomeňte na alkohol. Kromě toho, že je neúměrně kalorický, způsobuje větší chuť na slané a mastné věci. Navíc v jedné lahvi vína je stejně kalorií jako v tučném jídle o třech chodech! Nechcete se vína vzdát za žádnou cenu? Vyzkoušejte jeho dealkoholizovanou variantu, jež obsahuje minimum kalorií. Nealkoholická vína obsahují polyfenoly, které mají antioxidační účinky, působí protizánětlivě a ochraňují kardiovaskulární systém. Koupit je můžete například na a-freewine.cz.