Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

4 tipy pro bezpečné opalování

Léto dokáže naši pokožku pěkně potrápit. Dejte na naše rady a buďte s jarními paprsky kamarádka.

Redakce Marianne | 23. 07. 2014


1. Využijte trendu pokrývek hlavy

Důležité je nejen to, co máte v hlavě, ale také na hlavě. Z široké nabídky nápaditých klobouků určitě nebude problém si vybrat. Sáhněte však po některém z prodyšných materiálů, jako je len nebo sláma či rákos. Slamák není nic pro vás? Tak vyzkoušejte žhavý trend šátků ve vlasech.

klobouk_tonak

Letní klobouk, Tonak

2. Vždy připravena!

Máte odpoledne pochůzky po městě a oblékla jste si šaty bez rukávů? Tak se ráno před odchodem z práce preventivně namažte krémem s ochranným faktorem. Pro rychlou aplikaci, snadné roztírání a zaschnutí doporučujeme použít opalovací sprej Daylong.

DL_ultra_25_spray_08

Jako pojistku si do kabelky raději přihoďte minibalení krému na opalování. Je ideální, protože nezabere místo, a vy ho tak vždy můžete mít po ruce. Je k dostání ve velikostech 30 až 50 ml. Vyrábí ho například La Roche-Posay, Avène či Bioderma. My jsme si zamilovali Solární reflexi od Avène. Nejenže vám nabídne optimální ochranu (SPF 50), ale její lahvička je placatá, takže se vejde i do té nejmenší kabelky.

AVENE_REFLEXE_

3. Krásná s SPF

Zapomínat byste neměla ani na obličej. Jak to ale provést, když se chcete líčit jako každý jiný den v roce? K dobrým zvykům výrobců kosmetiky v poslední době patří přidávat ochranný faktor nejen téměř do všech denních krémů, ale i do dekorativní kosmetiky. Pro horké dny by vaší nezbytností měl být kvalitní BB krém. Hydratace pleti by zde měla být na prvním místě. Vyzkoušet můžete například multiaktivní BB krém od Dermacolu.

multiaktivni-zkraslujici-krem-8-v-1-bb-cream-spf-30-8-in-1-beauty-benefit-glow-50-ml

Skvěle se nám osvědčily také kompaktní make-upy na opalování. Oblíbili jsme si například hypoalergenní minerální make-up od Biodermy s SPF 50. Jeho výhodou je, že se báječně nanáší a roztírá. Neucpává póry, a dokonce se s ním můžete jít i slunit!

kompaktni-make-up-s-velmi-vysokou-ochranou-photoderm-max-spf-50-mineral-solar-compact-10-g-16847526

4. Zameťte škody

Dostatečnou péči věnujte i domácímu ošetření pleti, která byla vystavena opalování. Abyste předešla případným pigmentovým skvrnám, používejte speciální kosmetiku bránící jejich vzniku. Vsadit můžete na osvědčené značky, jako jsou Eucerin a Clinique. Jsou natolik účinné, že si poradí i s již existujícími flíčky.

hydratacni-krem-proti-pigmentovym-skvrnam-even-better-skin-tone-correcting-moisturizer-spf-20-50-ml

Hydratačí krém proti pigmentovým skvrnám, Clinique