Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Cestování

5 aplikací, které vám usnadní cestování

I přestože prázdninové léto právě skončilo, na cestování nikdy není pozdě. Přijdou zářijové a říjnové prodloužené víkendy díky svátkům a ani se nenadějeme a bude tu advent. Příležitostí k vycestování je zkrátka stále spoustu, a proto vám přinášíme tipy na pět aplikací, které byste ve svém telefonu na cestách rozhodně měla mít.

Eliška Vrbová | 31. 08. 2016
Skyscanner
Dřív než cokoliv jiného je potřeba si zařídit letenku a ubytování. Aplikace Skyscanner vám pomůže s obojím. V jednoduše ovladatelné aplikaci zadáte, odkud a kam chcete letět, kdy a zda vám vadí, či nevadí přestup. Hned se vám ukáže spousta letů seřazených od těch nejlevnějších a nejkratších. Pak už jen stačí si jeden vybrat a aplikace vás přesměruje na stránky té konkrétní společnosti, kde si svůj let zarezervujete. A obdobné je to i s hotely, i když k hledání ubytování doporučujeme spíš Booking.com nebo Airbnb. Na letenky je ale Skyscanner jednou z nejlepších voleb!
 
Sygic Travel
Donedávna se tato aplikace jmenovala Tripomatic, dnes ji ale najdete po názvem Sygic Travel, čímž se řadí do velké rodiny cestovatelských aplikací jako jsou třeba navigace nebo vyhledávač taxi. Bývalý Tripomatic je vhodný pro ty z vás, které s sebou na cesty nechtějí vozit knižní průvodce a přidávat si tak kila do kufru. Tahle aplikace vás po větších i menších městech provede přesně podle vašich představ, stačí jen naklikat, co byste chtěla vidět. Obsahuje mapy, popisy míst a návrhy na to, co můžete navštívit. Jediné, co zde trochu chybí, je hodnocení míst od ostatních cestovatelů. Na to už ale existují zase jiné aplikace.
 
Trip Advisor
Asi nejznámější aplikace na tomto seznamu je rozhodně Trip Advisor. Právě podle hodnocení z této aplikace si často vybíráme restaurace nebo hotely, které se často na dveřích pyšní nálepkou s logem sovy. Zadávání kritérií je jednoduché, například u hotelů si zvolíte termín, typ ubytování a lokalitu a pak už jen vybíráte. U každého hotelu máte cenu, recenze, hvězdičky, adresu a všechny další potřebné informace. Aplikace je v češtině a orientace v ní je opravdu snadná.
 
Foursquare
Foursquare nabízí přesně to, co třeba Sygic Travel trochu postrádá – a to jsou postřehy, poznámky, hodnocení k různým restauracím, barům, památkám, muzeím a dalším zajímavým místům po celém světě. Jakmile aplikaci s růžovým písmenem F otevřete, zeptá se vás, na co máte zrovna náladu. A řídí se i podle toho, kolik je zrovna hodin. Večer vám nabízí spíš možnosti barů a klubů, ráno naopak různé kavárny a restaurace se snídaní. Vyhledávat můžete buď podle toho, co je zrovna okolo vás, anebo zadáte konkrétní lokaci, pokud si místa chcete hledat třeba pár dní před dovolenou.
 
Wifi Map
Abyste mohla všechny zmíněné aplikace využívat opravdu naplno, hodí se připojení k internetu, což může být občas v zahraničí trochu problém. Pokud nechcete utrácet peníze navíc za datový roaming, nainstalujte si před odjezdem zdarma aplikaci Wifi Map, která je vlastně takovou databází hesel k wifi sítím po celém světě. A pokud náhodou narazíte na nějakou síť, co Wifi Map neobsahuje, můžete heslo k ní do aplikace jednoduše přidat.
 
ČTĚTE TAKÉ: